Lavinia continuarà fent la producció de Vallès Visió per un import de 325.200 euros anuals

El consorci Teledigital Mollet ha adjudicat la producció per un període de 24 mesos

Societat

El ple del Consorci Teledigital Mollet ha aprovat, per unanimitat, la renovació de l’adjudicació de la producció dels informatius i altres serveis audiovisuals del canal públic a l’empresa New Media Audiovisual, filial del grup Lavinia, per un import anual de 325.200 € l’any per als propers dos anys.

Segons un comunicat del consorci Teledigital Mollet, la productora del grup Lavínia, que desenvolupa aquesta tasca des de la posada en marxa de la televisió pública supramunicipal, ha obtingut la millor puntuació global davant l’altra empresa que també s’ha presentat al procés de licitació, "tant pel que fa a la proposta organitzativa i de millores del servei com per haver fet una oferta econòmica més avantatjosa", apunta el comunicat. L’adjudicació, que s’ha fet per un període de 24 mesos, té un import de 325.200 € l’any, el que representa "un estalvi de més de 40.000 € per a cada exercici pressupostari", asseguren fonts del consorci. Malgrat l’estalvi econòmic, l'ens indica que la concessió suposarà "una millora en la qualitat de la producció amb la incorporació de més transmissions en directe i la incorporació de nou material tècnic".

El ple també ha acordat la modificació del seu reglament per adaptar la composició del Consell Consultiu i Assessor a la realitat política i social. Formen part d’aquest òrgan membres de les formacions polítiques amb més representació al territori així com de les entitats socials i associatives de les poblacions integrades en el Consorci Teledigital Mollet.

D’altra banda, els membres del plenari també han aprovat l’adhesió del CTM i del canal Vallès Visió al Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya com a complement al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública de la UAB ja subscrit l’any 2013 pel consorci. "La
voluntat és reforçar el compromís de l’organisme en l’exercici del periodisme amb les màximes garanties d’independència i pluralitat". Un exercici que, precisament, ha estat defensat pels alcaldes i regidors que formen part del plenari, que han manifestat el rebuig a la violència i a qualsevol altre fet que coaccioni l’exercici professional dels periodistes, del dret a la informació i la llibertat d’expressió i han mostrat el seu suport a la periodista de Vallès Visió, Alba Castilla que va ser agredida quan cobria un partit de futbol.

El Consorci Teledigital Mollet l’integren els municipis de Mollet, Parets, Montornès, Montmeló, Martorelles i Vallromanes.

Edicions locals