La coca del Forn Prat, de Mollet, guardonada com la millor de Catalunya

El diari 'Ara' i el programa 'La Tribu', de Catalunya Ràdio, organitzaven el concurs, en el qual hi ha hagut 100 coques finalistes

Societat

La coca de forner artesanal del Forn Prat de Mollet ha estat reconeguda, aquest dijous, com la millor coca de pastisseria de Catalunya. Així ho ha decidit un jurat qualificat format per Nandu Jubany, Albert i Salvador Franquesa, Oriol Balaguer i Pep Palau després de tastar les 100 coques finalistes d’un concurs organitzat pel diari Ara i pel programa La tribu, de Catalunya Ràdio. 

La festa final del concurs Les nostres millors coques, en la qual s'han tastat les coques finalistes i s'ha donat a conèixer la decisió del jurat, ha tingut aquest dijous a la tarda a Sant Julià de Vilatorta en una plaça plena a vessar i en un programa retransmès en directe. “Ha estat molt emocionant, especialment quan hem vist la cara de Jubany tastant la nostra coca”, explicava Ivette Prat després de conèixer el veredicte.

La coca premiada és de forner tradicional, amb una massa tova i fina, pastada amb llet, llard de porc i sucre. “És una coca que ja feia el meu avi, la recepta té més de 60 anys”, deia Prat. “El secret de la recepta és que la massa té una llarga fermentació, tots els ingredients són de primera qualitat, està feta de manera artesanal i està enfornada amb pala”, explicava satisfeta una de les responsables de l’establiment.

El procés perquè lectors i oients presentessin pastisseries i forns candidats a guanyar el concurs va començar fa tres mesos, i es van seleccionar 100 finalistes, entre els quals ha guanyat el Forn Prat. D’altra banda, el premi a la millor coca salada ha estat per al forn Dit i Fet de Tàrrega, per una coca de pop amb ou de guatlla, mentre que la votació popular –més de 200.000 vots– també ha premiat dues coques més, una de la Lyonesa, d'Arenys de Munt, i una altra de Can Companyó, de Sils.

 

Edicions locals