Mollet busca un espai per als joves

El ple municipal aprovava dilluns el Pla Local de Joventut, que inclou "crear un equipament juvenil gran i polivalent que ofereixi serveis també el cap de setmana i en horari nocturn", entre les 24 línies d'actuació.

Societat

Malgrat l’equip de govern encara està estudiant l’emplaçament, l’alcalde, Josep Monràs, indicava que haurà d’estar en "un lloc molt ampli i que no tingui problemes convivencials amb l’entorn. Per la qual cosa, crec que és impossible que estigui al nucli residencial”. Monràs explicava que l’equipament està previst en el mandat vigent i el regidor de l’àrea, Dani Novo, apuntava que es crearà una comissió de treball per definir el pla d’usos del nou equipament, que es destinarà a "la creació artística, la cultura i el lleure", afegia Monràs.
Atenent a les necessitats d’equipaments, el pla també planteja obrir les instal·lacions esportives i culturals fora d’horaris per integrar-les a la programació d’oci nocturn.
Pel que fa a aquest programa, per mitjà del Consell Municipal, es triaran un mínim de 3 propostes i un màxim de 12 del total de les activitats d’un espai municipal. El Pla Local vol també potenciar els cicles com Nou@rt, Embolica’t (suport a les entitats i col·lectius) i Amanida mixta (promoció d’oci alternatiu amb xerrades i tallers, entre altres activitats).
El Pla, però, no se centra en la Regidoria de Joventut, sinó que les accions seran transversals. Per exemple, per mitjà del Pla Educatiu Entorn, s’aprofitaran espais d’escoles i instituts fora d’horari escolar, i des de l’Empresa Municipal de Formació Ocupacional, s’oferirà un servei d’orientació laboral i es potenciaran tallers i cursos de tècniques i habilitats per a la recerca de feina.
 

Edicions locals