ERC s'erigeix com a únic partit per frenar el PP

El candidat d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, assegura que ERC "és l'única força política que pot parar els peus al PP". Ridao feia aquestes declaracions en el marc d'una trobada amb militants i simpatitzants del partit independentista de Mollet.

Política

Ridao va assegurar que el PSOE de Zapatero és “el mal menor” per governar a Espanya i admetia que donarien suport als socialistes però “no a qualsevol preu”. El candidat exposava quatre condicions per negociar amb els socialistes. En primer lloc, Esquerra demana que el Govern central faci les inversions corresponents a Catalunya tant en infraestructures com en polítiques socials. Ridao també posa com a condició la publicació de les balances fiscals i la creació d’un nou model de finançament “que acabi amb l’actual dèfici fiscal que pateix Catalunya”, xifrats per ERC en uns 20.000 milions. En tercer lloc, Ridao reclama “culminar la transició democràtica apostant perquè es reconegui la plurinacionalitat de l’Estat, es projecti la llengua i la cultura catalana i es lluiti per un estat laic i democràtic”.
Per últim, Ridao aposta pel respecte al medi ambient i per un territori ordenat tenint com a referència “un model més sostenible”, deia.

Edicions locals