Polítics molletans parlen sobre catalanisme

El primer debat molletà sobre catalanisme impulsat per CiU, va tenir com a protagonistes Àngel Cuní, antic portaveu i cap de llista de CiU a l'Ajuntament de Mollet, Oriol Fort, exregidor del PSC, i Jaume Solà refundador d'ERC de Mollet.

Política

El debat, moderat per Francesc Homs, diputat al Parlament de Catalunya per CiU, va servir perquè els convidats expossessin les claus del catalanisme i el paper que els partits haurien de jugar en un futur.
Solà va instar al manteniment de la identitat i al progrés des de tres vies: "la unitat d'acció, el sentiment de país i la internacionalització de la causa”. A més, posava de manifest l'expoli fiscal i la manca d'inversions espanyoles.
D'altra banda, Fort puntualitzava que s'ha de conèixer en quin moment de la història s'emmarca la Catalunya actual per tenir clar quin és el camí que s'ha d'obrir. "Catalunya és identitat, orgull, voluntat, benestar i qualitat". El socialista afegia que el catalanisme no s'ha de refundar sinó que s'ha d'adaptar a la realitat del segle XXI, amb un debat "a l'aixopluc del Parlament de Catalunya". Fort també va apuntar la importància de la integració i tolerància dels nouvinguts.
Per la seva part, Àngel Cuní esmentava com a punt principal el dret a decidir. A més, acusava el partidisme i el desig desmesurat d'alguns polítics a ocupar alts càrrecs. Malgrat això, va puntualitzar que el seu cinisme només pretenia "fer trempar" el públic. Cuní també va ironitzar sobre la situació del català "abans només es parlava castellà a les escoles i pel carrer tothom parlava català, en canvi ara només es parla català a les escoles".  En última instància, Cuní plantejava la suma de les igualtats dels partits catalans i la resta de les diferències, "només sumant podrem tirar el projecte català endavant".

Edicions locals