La febre 'Room Escape' arriba a Mollet inspirada en la inundació de 1962

El nou local obrirà les portes la setmana que ve amb el nom de Trapped Room Escape Mollet

Cultura

El fenomen de les Room Escape aterra a Mollet la setmana vinent al carrer La Plana número 6 ambientat en una màquina del temps que transportarà els jugadors al 25 de setembre de 1962, dia en què es van produir les riuades del Vallès.

Una hora per desxifrar els enigmes necessaris per poder escapar d'una habitació. Aquest és el punt de partida del joc que  ja ha atrapat literalment milers de persones a tot Catalunya, on des de fa tres anys s'ha anat multiplicant per tot el territori. Els adeptes del Room Escape -així és com s'anomena l'entreteniment- defensen que el joc activa l'habilitat del participant i potencia la cooperació entre els membres d'un mateix grup, ja que és necessària la implicació a contrarellotge de totes les persones per poder sortir de la sala.

A la comarca, el fenomen ha recalat amb força a Granollers, on a finals d'any s'obrirà el tercer local del municipi. A partir de la setmana que ve, però, el Room Escape també tindrà presència a Mollet gràcies a la iniciativa de dues amants del joc d'escapament, Gemma Brunés i Lidia Paredes. Aquestes joves emprenedores obriran el local sota el nom de Trapped Room Escape Mollet al carrer La Plana número 6, al barri El Calderí.

Un viatge al passat inundat de Mollet

Una de les particularitats del Room Escape és que cada local està inspirat en un cas diferent, de manera que, tot i que la dinàmica és la mateixa, existeixen tants jocs com locals hi ha en funcionament. El de Mollet està ambientat en un cas real, la inundació del 25 de setembre de 1962 al Vallès. Les riuades produïdes per les pluges dels rius Llobregat i Besós van provocar la major catàstrofe hidrològica d'Espanya fins a dia d'avui, un desastre que va deixar gairebé un miler de víctimes mortals. A Mollet, la pluja no va causar morts, però els danys materials van ser extensos, i molts veïns encara recorden aquella data. Partint d'aquest escenari, Trapped Room Escape planteja als participants obeir la missió encomanada per la misteriosa senyora Geli per tal d'evitar la inundació, a la qual s'hi accedirà a través de la màquina del temps del Doctor Iscar.

Per apuntar-se al joc, caldrà reservar hora prèviament a info@trappedmollet.com o al telèfon 607 21 32 49. Per a mé sinformació, es pot visitar el web www.trappedmollet.com.Edicions locals