Els industrials demanen millores en les telecomunicacions als polígons del Baix Vallès

La millora de les telecomunicacions als polígons és una de les reclamacions dels industrials del Baix Vallès. Així ho exposaven dilluns en una reunió prèvia a l'estudi de necessitats de la zona, que farà la Unió de Polígons Industrials de Catalunya.

Economia

El document, encarregat per la delegació molletana de la Cambra de Comerç de Barcelona es preveu que estigui enllestit al mes de març i presentarà propostes d’actuació en àmbits com la mobilitat als polígons, la recollida de residus, i el manteniment i estat de les zones industrials de Mollet, Parets, Martorelles, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles, Montmeló, la Llagosta i Montornès.

 

En el marc de la trobada, Demián Pau Tabbia, de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV), que aglutina un centenar de grans empreses de la zona, apuntava les importants deficiències en la xarxa de telecomunicacions. “Hi ha moltes queixes per la manca de capacitat de l’ADSL, un fet que dificulta la feina de moltes indústries instal·lades al Baix Valles”, unes mancances que se sumen als problemes amb la telefonia mòbil a punts concrets, com zones del polígon Roca de Martorelles.

LLISTAT DE DÈFICITS

Tabbia també denunciava els problemes amb el servei de Correus, i la falta de manteniment d’alguns polígons. En aquest sentit, l’advocat parlava de l’acord amb l’Ajuntament de Martorelles, pel qual, durant el primer trimestre de 2009, es contractarà l’empresa que ha de fer la millora de l’enllumenat al polígon Roca. Els treballs, finançats en un 60% pels industrials i un 40% pel consistori, té un pressupost d’1,3 milions d’euros. Una altra actuació pendent de desenvolupar és la millora de la urbanització al polígon de Can Magarola de Mollet, en què “hi ha hagut un manteniment insuficient”, deia Tabbia. Una obra costosa, que “tot i ser necessària s’haurà d’ajornar davant la situació de crisi”, apuntava.

 

Pel que fa a l’estudi, el seu director, Josep Maria Cabré, explicava que en els propers mesos es farà el treball de camp amb entrevistes amb els diferents agents implicats, unes reunions en què també s’analitzarà la situació de l’associacionisme empresarial a la zona.

Edicions locals