Mollet suma 305 aturats en un mes i arriba als 3.547 desocupats

El mes d'octubre ha estat nefast per a l'ocupació. En només un mes, Mollet ha sumat 305 aturats i arriba ja a la xifra de 3.547 persones en busca de feina, dada que suposa una taxa del 13,98%.

Economia

L’increment mensual no és menyspreable tenint en compte que és molt superior a l’augment que es va registrar a l’agost, mes en què habitualment s’arriba a les puntes més altes de desocupació, que als mesos següents es recupera. En canvi enguany, la tendència s’ha capgirat i el nombre de persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) continua a l’alça.
Però, a banda de les xifres més fredes, els responsables de l’OTG indiquen que en els últims mesos s’està modificant el perfil de la persona que es queda sense feina. “Trobem gent que per primer cop en molts de temps vol tramitar l’atur perquè ha perdut el lloc de treball on havia estat els últims vint anys”, apunta Àngela Dolset,  directora de l’OTG de Mollet.

RECERCA DE LA PRIMERA FEINA

L’oficina també ha incrementat les demandes de persones que busquen una primera ocupació. “Era gent que fins ara no treballava però que han vist que algú de la seva família s’ha quedat a l’atur i necessiten treballar per aportar ingressos”, indica Dolset. Aquest perfil més divers també s’explica amb un increment de persones joves a l’atur, amb nivells de formació i qualificació altes.
Dolset assegura que la situació de crisi està afavorint que la gent sigui més sensible i receptiva als ajuts i programes de formació i assessorament laboral que s’ofereixen des de l’OTG. En el marc econòmic actual, Dolset assegura que “és molt important que els aturats no es desanimin”. Pel que fa als emprenedors, demana que “no es contagiïn de la por a la crisi i facin un esforç per remuntar-la”, i reclama a les grans empreses que “no aprofitin la situació per fer fora molts treballadors, ja que han de valorar el que suposa tenir una plantilla consolidada”.

Edicions locals