Ficosa presentarà un ERO temporal a la planta de Mollet

El director general del fabricant de components d'automoció català Ficosa, José Vicente de los Mozos, ha anunciat que la companyia prepara expedients de regulació d'ocupació (ERO) temporals a Mollet i a les dues plantes de Rubí.

Economia

La mesura es pren per fer front al "brutal" descens de les previsions de producció dels fabricants a causa de la crisi que passa el sector. De los Mozos ha explicat que l'expedient és una mesura a curt termini i s'aplicarà per adaptar la producció de les fàbriques de Ficosa a les aturades que estan portant a terme els principals fabricants de vehicles a Espanya, com Nissan i Seat.

 

A Mollet treballen unes 90 persones i unes 400 a les dues factories de Rubí (Fico Triad dedicada a la producció de caixes de canvi i Fico Transpar de dipòsits per a líquids), on, en aquest cas, hi hauria rescissions de contracte.

 

De los Mozos ha assegurat que el centre d'R+D+I de Mollet, en què treballen 400 persones, seguirà sent l'encarregat del desenvolupament dels nous productes que després es fabricaran en aquestes plantes. Així, ha constatat que Ficosa aposta per la continuïtat dels seus centres a Espanya.

 

Per la seva part, la UGT de Catalunya no entén la postura de la companyia, que s'havia avingut a iniciar una sèrie de negociacions amb els representants dels treballadors per buscar fórmules davant la situació econòmica actual.

Edicions locals