Els jutjats de Mollet es traslladaran a la zona de l'antiga Sedunión el 2018

El conseller de Justícia, Carles Mundó, feia l'anunci aquest dijous en una visita a Mollet

Societat

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha anunciat que el trasllat dels jutjats actuals al carrer Anselm Clavé de Mollet a un nou edifici a la zona de Can Fàbregas Nou (antiga Sedunión) es farà efectiva durant el 2018. Podeu llegir l'entrevista completa a Carles Mundó aquí.

El conseller de Justícia ha assegurat que aquest estiu començaran les obres d’adequació amb l’objectiu que “durant l’any 2018 es puguin traslladar tots els serveis judicials que hi ha a Mollet en un únic espai, que reunirà les millors condicions pels treballadors i pels ciutadans”. Així doncs, el nou edifici aplegarà els cinc jutjats ordinaris, el registre civil (actualment a l'edifici de l'antic ajuntament a la plaça Prat de la Riba), metge forense, advocats i procuradors, serveis de justícia juvenil, tots en un únic espai. A més, segons ha avançat Mundó es podrà "incorporar un espai específic per a un jutjat de guàrdia, que facilitarà la gestió en els períodes de guàrdia i permetrà que no quedi compromès tot l’espai del jutjat, sinó que quedi localitzat".

Mundó ha explicat que els retards en l'adjudicació del contracte de lloguer dels nous espais, que estava previst pel desembre de l'any passat, són conseqüència de problemes administratius del propietari amb el banc, un problema que "en les properes setmanes quedarà definitivament resolt perquè el banc ha iniciat actuacions judicials que resoldran la situació i podrem adjudicar el contracte", assegura Mundó.

El conseller Mundó visitava aquest dijous els actuals jutjats del carrer Anselm Clavé, on es reunia amb el jutge degà i altres professionals de l’àmbit judicial. Posteriorment, es traslladava a l’Ajuntament, on acompanyat de l’alcalde, Josep Monràs, signava el llibre d’honor. L’alcalde agraïa la visita del conseller Mundó i comentava que “definitivament veiem la claror en aquest camí fosc que hem tingut massa temps a Mollet per aconseguir un nou espai judicial, que es mereixen els treballadors però encara més els ciutadans”.

En acabar, el conseller i membres d’ERC del municipi i la comarca es reunien i visitaven l’exterior de les futures instal·lacions judicials a Can Fàbregas Nou. Els locals tindran més de 2.500 metres quadrats pels menys de 2.000 metres de què disposen a l’edifici dels actuals jutjats.


Edicions locals