Un curt del molletà Josep Calle, seleccionat a un festival al Japó

L'animador i modelador molletà competirà amb el film 'La gota'

Cultura

L’animador, modelador i documentalista de Mollet Josep Calle és un dels aspirants al premi internacional FutureCity Yokohama del festival Short Shorts Films Festival & Asia, un dels certàmens més importants d’aquesta categoria al continent que tindrà lloc al juny a les ciutats japoneses de Tòquio i Yokohama.

Calle ha estat seleccionat conjuntament amb cinc produccions més d’arreu del món, d’entre un total de 9.000 propostes rebudes, pel curtmetratge La gota, que va realitzar fa tres anys mitjançant la tècnica de l’stop-motion, una de les seves especialitats. Al film, que té una durada de dos minuts, s’hi explica “l’aventura de la vida a través d’una gota d’aigua”, i està fet principalment amb plastilina.

El curt ja ha voltat per una seixantena de festivals de tot el món. Entre els més importants, s’hi troba el Going Underground 2014, on es va projectar als metros de Seül i Berlin; la cimera mundial del canvi climàtic de París de l’any passat (Cop21), que va projectar-lo a les conferències referents a l’estalvi d’aigua a les megaciutats, i el festival VOC 2016, Premis i Mostra d’Audiovisual en Català, organitzat per Òmnium Cultural.

Josep Calle és actualment animador freelance amb la seva productora, Kaspa Films. Anteriorment, ha treballat com a documentalista a la Filmoteca de Catalunya i en importants productores. La majoria de les seves creacions han rebut nombrosos premis. 

Edicions locals