Ficosa presenta dos ERO temporals que afectaran més de 500 treballadors de Mollet

El fabricant de components d'automoció Ficosa divendres presentava dos expedients de regulació d'ocupació temporals que afectaran més de 500 empleats de Mollet, els 406 del centre tecnològic i els 103 de Fico Mirrors, dedicada als retrovisors.

Economia

La crisi al sector de l'automoció ha acabat esquitxant una de les firmes més importants de components per a l'automòbil. Finalment, l'anunci de la presentació d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) temporals divendres es feia realitat i amb conseqüències més greus de les esperades a les plantes de Mollet.

 

En total seran més de 500 empleats (406 del centre de desenvolupament i recerca i 103 de Fico Mirrors) els afectats per la mesura, que l'empresa defensa davant les aturades anunciades pels principals fabricants de vehicles i que provoca una davallada de l'activitat de Ficosa. La direcció proposa aturar la producció durant 30 dies entre desembre i març a Fico Mirrors i durant 13 dies entre el 15 de desembre i el 18 de gener al centre tecnològic.

 

Per la seva part, el sindicat UGT denuncia que els expedients s'han presentat de manera "unilateral". Aquesta setmana comencen les negociacions sobre els expedients, moment en què el sindicat estudiarà si la mesura "és una resposta a la situació conjuntural o és una excusa de Ficosa per treure rendiment de la crisi", apunta el sindicat per mitjà d'un comunicat.

 

Edicions locals