“Per tenir una bona educació és primordial connectar amb la natura”

Ara Mollet ERC MES va organitzar la xerrada ‘Ecoeducació, l’educació en valors del segle XXI’

Societat

El Centre d’Informació i Recursos per a Dones Joana Barcala acollia divendres la xerrada Ecoeducació: l’educació en valors del segle XXI, organitzada per Ara Mollet ERC MES i centrada en la falta de valors en l’educació sobre justícia social, ètica ambiental i protecció animal, entre d’altres. En l’acte van intervenir-hi el pedagog i educador social Gerard Corriols i el professor i cap d’estudis del Centre d’Estudis Mollet (CEM), Pere Reyes.

Davant dels enormes canvis que s’estan produint a escala social i ambiental, Gerard Corriols va parlar sobre com fer “l’educació més sostenible, amb més sentit, i més integral socialment”. Segons Corriols, un dels problemes més preocupants al qual ens enfrontem és el canvi climàtic, que com es va explicar en la xerrada i demostren diversos estudis, “té molt més a veure amb les activitats ramaderes i els seus productes que no pas amb els mitjans de transport, com pensa bona part de la societat”, asseguraven els ponents.

En aquest sentit, apuntaven, cal una educació capaç d’abordar i conscienciar sobre aquests i altres temes de vital importància. “Nosaltres, a l’escola, el que intentem és ensenyar als alumnes aquestes coses de la manera més propera possible a ells. Per exemple, l’enorme quantitat d’aigua que es necessita per criar els animals dels quals s’extreu la carn que mengen”, explicava el professor Pere Reyes.

Corriols afegia que l’educació ha de ser un procés continuat que, interessant-se pel desenvolupament integral dels alumnes, “els ajudi a conèixer-se, acceptar-se i dirigir-se a si mateixos per aconseguir el desenvolupament equilibrat de la seva personalitat”. Per dur a terme aquest model, el pedagog apuntava que “és primordial connectar amb la natura”, ja que actua com un efecte potenciador de la capacitat d’atenció, fa que augmentin els sentiments i la vinculació cap al món, i disminueix dràsticament el sedentarisme, un dels problemes més comuns dels infants d’avui dia. 

Edicions locals