L’Hospital de Mollet demana a CatSalut més especialistes pediàtrics

El centre tindrà metges dels àmbits digestiu, respiratori i de neurologia

Societat

L’Hospital de Mollet i CatSalut estan treballant per poder ampliar l’oferta de consultes externes d’especialistes pediàtrics al centre de la ronda dels Pinetons. La previsió és que durant el segon semestre de l’any puguin ser una realitat.

Actualment, l’Hospital molletà, que dóna servei a unes 150.000 persones del Vallès Oriental i Occidental, disposa d’un servei de pediatria general i ofereix algunes especialitats pediàtriques, però a través del Servei d’Urgències, en concret les especialitats de traumatologia, oftalmologia i cirurgia. Per a la resta d’especia-
litats, els pacients ambulatoris han de desplaçar-se a l’Hospital de Granollers.

 

Davant d’aquesta realitat, la direcció de l’Hospital de Mollet ha demanat a CatSalut, l’organisme competent en la planificació, que el centre molletà pugui ser també la referència pediàtrica en les especialitats anomenades mèdiques, és a dir, neurologia, digestiva i respiratòria.

 

“Volem, d’una banda, donar més pes a l’espai ambulatori i que no s’hagi d’atendre des d’Urgències, i, d’una altra, volem oferir més especialitats a Mollet”, explica Jaume Duran, director de l’Hospital de Mollet. En aquest sentit, Duran avança que s’està negociant amb CatSalut perquè aquest projecte es pugui implementar durant el segon semestre d’enguany.

 

Agendes compartides

La voluntat de la direcció de l’Hospital és que aquesta ampliació de les especialitats pediàtriques arribi en paral·lel a la posada en marxa de les agendes compartides entre l’Hospital i els centres d’atenció primària (CAP), un projecte en el qual el centre treballa des de fa temps i que permetria que els pacients, no només pediàtrics, poguessin concertar la visita amb l’especialista de l’Hospital des del mateix ambulatori. 

Edicions locals