Una sentència declara nul·la l'adjudicació dels terrenys al Decathlon de Mollet

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estima parcialment el recurs d'Eurocarat, empresa que proposava la implantació de Media Markt

Política

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès parcialment un recurs de l'empresa immobiliària Eurocarat que denunciava irregularitats en l'adjudicació del solar municipal on actualment hi ha la botiga de Decathlon a Mollet, el més gran de Catalunya. En una roda de premsa conjunta, Ara Mollet ERC MES i Canviem Mollet han fet pública la sentència que pot suposar un nou revés judicial per a l'empresa pública Mollet Impulsa. 

La sentència és conseqüència de la licitació i adjudicació el 2008 d'un solar de titularitat municipal a la Vinyota, propietat de l'aleshores empresa pública Promosol (ara Mollet Impulsa), per a usos comercials. Al concurs, s'hi van presentar dues ofertes Eurocarat que, amb una oferta econòmica de 8,5 milions d'euros, optava a instal·lar-hi una botiga de Media Markt i  Decathlon, qui gairebé fora de termini, presentava una oferta econòmica notablement inferior, de 6,2 milions d'euros.

 

Finalment, el març de 2008, el Consell d'Administració de Promosol adjudicava la parcel·la a Decathlon perquè segons un informe elaborat pel Departament de Comerç de l'Ajuntament, es valorava com a més positiva per a la ciutat l'oferta de Decathlon, tot i que EuroCarat aportava 2,3 milions d'euros més. Aquesta decisió, que el govern local va defensar a capa i espasa, va ser controvertida ja que, ja en aquells moments, algunes veus van posar sobre la taula els riscos d'aquesta adjudicació. De fet, el gerent de l’empresa pública Promosol advertia que aquesta gran diferència en el preu podia produir risc d’impugnació i la secretària municipal feia un informe negatiu en què deia que la plica de Decathlon no hauria d’haver estat admesa. A més, l'oposició (ICV-EUiA i ERC) criticaven la pèrdua de recursos públics en acceptar l'oferta més baixa econòmicament.

 

Sentència favorable a Eurocarat

Davant la decisió de l'Ajuntament d'adjudicar el solar a Decathlon, Eurocarat va iniciar la via judicial amb un contenciós administratiu que va ser desestimat. Eurocarat, però, va portar el cas al TSJC, que, al novembre de 2016, estimava parcialment el recurs d’Eurocarat. A la sentència, el tribunal considera nul·la l’oferta de Decathlon pel fet de contenir condicionants suspensius que contradeien les bases de la convocatòria del concurs, un fet que ja advertia un dels informes tècnics de valoració de les ofertes. Davant l'anul·lació de l'adjudicació a Decathlon, el tribunal reconeix a Eurocarat el dret d'obtenir l'adjudicació del contracte i, en tot cas, podria reclamar una indemnització si "existeix actualment una impossibilitat legal o material per executar la sentència", diu el TSJC.

 

Per la seva part, l'Ajuntament ha fet un recurs de cassació al TSJC que, de moment atura l'execució de la sentència.

Edicions locals