Ara Mollet i Canviem denuncien la 'mala gestió' i 'irresponsabilitat' del govern local pel cas Decathlon

El govern local defensa l'adjudicació a Decathlon i creu que l'acte dels grups de l'oposició és 'oportunista'

Política

Ara Mollet ERC MES i Canviem Mollet consideren la sentència del TSJC pel cas Decathlon una "nova mostra de mala gestió i manca de transparència" del govern del PSC de Mollet i demanen responsabilitats. Per la seva part, el govern defensa l'adjudicació a Decathlon i confia guanyar el recurs de cassació.  

Els representants de Ara Mollet ERC MES com Canviem Mollet han fet aquest dimarts al matí una roda de premsa conjunta per donar a conèixer la sentència del TSJC. Els dos grups recorden que "ja en el seu moment l'adjudicació no va ser prou clara, amb advertències tant de la intervenció municipal com del gerent de Promosol", diuen els grups, que, com ja van fer el 2008, consideren que es va "malvendre" patrimoni municipal i "es van deixar d'ingressar 2,3 milions d'euros que era la diferència entre les dues ofertes a la licitació –Eurocarat (8,5 milions) i Decathlon (6,2)". "La pèrdua de patrimoni municipal i també del procés judicial ens pot costar altra vegada diners a tos els molletans", opinen els grups que també han posat sobre la taula l'interrogant sobre possibles "intercanvi de favors i interessos obscurs".

 

Per la seva part, el govern socialista defensa l'adjudicació a Decathlon. "Eurocarat és una immobiliària que en el seu moment només tenia una carta d'intencions de Media Markt, no tenia cap acord en ferm i ens podríem haver quedat amb un edifici buit com ja ens ha passat a Can Borrell", diu el regidor del PSC Josep Maria Garzón, qui assegura que "l’Ajuntament va apostar per la creació de llocs de treball i no per la promoció immobiliària".

 

Pel que fa a la sentència, que data del novembre, els grups a l'oposició denuncien "ocultació d'informació" per part de l'Ajuntament. "L'únic que sabem són quatre ratlles a l'informe del Consell d'Administració de Mollet Impulsa del mes de març, sense donar-li més importància", asseguren. "Es tracta d’una sentència que pot tenir conseqüències molt greus per a Mollet Impulsa, que ja es troba en una situació delicada arran de la sentència per les expropiacions de la Vinyota i que acaba de sortir d’un concurs de creditors", apunten els grups, que indiquen que, com diu el TSJC, en cas que no es pugui executar la sentència que anul·la l'adjudicació a Decathlon, Eurocarat ha demanat indemnització no només per danys i perjudicis sino també pels diners que hauria deixat de guanyar.

 

En aquest sentit, Garzón defensa que el govern va donar la documentació sobre el cas al Consell d'Administració de Mollet Impulsa. "Fer-ho públic ara quan ho saben des del març és oportunista", creu el regidor. Garzón confia que, com ja va passar amb el primer recurs davant la justícia, el recurs de cassació presentat, que encara no té resposta, els doni la raó. Sobre com es podria executar la sentència en cas que el TSJC donés la raó a Eurocarat, Garzón veu "complicat" que es pogués adjudicar a l'empresa immobiliària però "quan hi hagi sentència ferma ja ho estudiarem".

Edicions locals