Reocupada una casa ja ocupada a Gallecs

L'Incasòl ha accelerat el pla d'enderrocs d'edificacions no habitables per evitar més ocupacions

Societat

La casa de Can Martí 2, a Gallecs, va viure la setmana passada un episodi d’ocupació per part d’una família molletana desnonada recentment del seu habitatge a la ciutat. Es dóna el cas que la casa ocupada a l’espai rural estava alhora ocupada, des de feia 35 anys, per dos jubilats molletans que feien servir l’habitatge com a magatzem per als horts que cuidaven a l’entorn de la casa, una situació no regularitzada que ha generat un xoc de legitimitats entre els diversos ocupants de l’espai.

“Dijous al matí els encarregats de l’hort van veure que no podien accedir a la casa que feien servir per guardar les eines”, expliquen des del Consorci de l’Espai Natural de Gallecs, que va intervenir per denunciar el cas als Mossos. “Ara haurà de ser el jutge qui determini com ha d’acabar el cas”. 

 

Arran d’aquesta ocupació, l’Incasòl i el Consorci de Gallecs van acordar, amb el vistiplau de les persones que fins ara feien ús de l’espai, enderrocar d’urgència l’edifici annex a la casa, una barraca degradada que “s’ha tirat a terra per seguretat, per evitar el perill i que pugui entrar-hi gent”, expliquen des del consorci.

 

Actualment, indiquen les mateixes fonts, existeix un pla d’enderroc d’aquells edificis de baixa qualitat i poc valor de Gallecs que no estan en condicions d’habitabilitat, per evitar així que es puguin ocupar construccions que no compleixen les mínimes condicions de seguretat. “Arran d’aquesta ocupació hem accelerat el pla”, admeten al consorci, que vincula la regularització de les terres i els habitatges de Gallecs a un pla de gestió patrimonial que s’està redactant en el marc del pla especial de Gallecs, pendent d’aprovació des de fa anys per part de la Generalitat.

 

Edicions locals