Els polígons de Can Prat i Can Magarola tindran fibra òptica aquest any

L'Ajuntament de Mollet invertirà 80.000 euros en la dotació d'aquest servei als polígons

Economia

L’Ajuntament de Mollet ha anunciat la inversió de 80.000 euros en la instal·lació fibra òptica als polígons de Can Magarola, Can Prat i Can Prat Sud, una actuació que respon a una de les prioritats del Pla de Millora dels Polígons d’Activitat Econòmica acordat entre el consistori i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès a finals de l’any passat.

Segons aquest conveni, tant l’Ajuntament com els industrials es comprometen a invertir 320.000 euros fins al 2019 per fer intervencions de millora en els polígons i espais industrials de Mollet, així com a reforçar les línies de treball conjunt pel que fa al planejament urbanístic, la millora d'espais industrials i altres temes, com la fiscalitat i els serveis.

 

L’actuació, que es desenvoluparà els pròxims mesos i que estarà en servei abans de final d’any, consistirà en complementar la implantació de fibra òptica als carrers del polígon que encara no en tenen. Concretament, s’instal·laran 1.700 metres lineals d’estesa de fibra amb microrases. D’altra banda, una altra actuació imminent serà la instal·lació d’esquenes d’ase –reductors de velocitat– en diferents espais dels mateixos polígons per millorar la seguretat viària.

 

El secretari general de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV), Carles Rico, ha valorat molt positivament la instal·lació de fibra òptica, ja que “els polígons de Mollet són els únics que no disposaven d’aquest servei”, i en aquest sentit considera positiva la col·laboració amb l’Ajuntament de Mollet pel que fa a la millora dels polígons. “La relació és bona, de col·laboració, veiem amb optimisme el futur dels polígons molletans”, assegura.

 

Ens de conservació

Una de les iniciatives que l’AIBV està promovent actualment és la creació d’un ens de conservació i manteniment dels polígons, un organisme semblant al que ja funciona a Martorelles i que “dóna molt bons resultats, que fa que el polígon estigui en condicions i que tingui un nivell elevat d’ocupació”, diu Rico. Concretament s’està impulsant un ens d’aquestes característiques a Can Prat Nord, on “hi ha pocs propietaris i és fàcil posar-se d’acord”. L’ens de conservació, en què participaria l’Ajuntament i els empresaris, funcionaria com una comunitat de propietaris i vetllaria pel manteniment i l’estat del polígon, una eina que s’hauria de preveure al POUM i que podria veure la llum pròximament.

 

Edicions locals