L'estació de Santa Rosa es prepara per a la remodelació

L'empresa encarregada de les obres ha començat els treballs previs i a partir del setembre iniciarà el gruix de l'obra, que durarà 11 mesos

Societat

Renfe ha començat a desenvolupar els treballs previs d’adequació i millora de l’accessibilitat a l’estació de Mollet Santa Rosa, una intervenció llargament esperada pels més de 3.300 passatgers que cada dia fan ús de l’equipament. Amb tot, l'aparcament de l'estació fa dies que està fora de servei per aquests mateixos treballs.  

L’empresa encarregada de les obres, Contratas Vilor, ha començat a preparar els materials i l’espai afectat amb l’ocupació de part de l’aparcament i la instal·lació, entre d’altres, de les casetes d’obra. Amb tot, segons ha confirmat Renfe, el gruix de la intervenció –que té un cost d’1.219.455 euros i un termini d’execució d’11 mesos– començarà al setembre.

 

Els principals treballs de millora suposaran la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes, l’eliminació del pas de vies, la implantació de paviment podotàctil per guiar l’encaminament fins als ascensors i les escales del pas inferior, la instal·lació de noves marquesines, el recreixement d’andanes i la prolongació fins a 200 metres, l’eixamplament de l’andana central i la substitució de l’enllumenat existent.

 

Els treballs es duran a terme en horari diürn però també nocturn en alguns casos, com per exemple quan calgui intervenir a les andanes, ja que per seguretat els treballs es realitzen de nit que és quan no hi ha circulació de trens.  

 

Pel que fa a l'aparcament, fonts municipals asseguren que a partir d'aquest dilluns s'obrirà als usuaris un tram d’estacionament que ha quedat lliure amb les obres.

 

D’altra banda, sobre les obres de Mollet Sant Fost, que es preveia que comencessin al juny, estan aturades i Renfe desconeix quan es posaran en marxa, tot i que els treballs previs van efectuar-se a finals de maig.

 

Edicions locals