Els gegants competeixen en la Cercapicada i canvien el recorregut de la cercavila

La Colla Gegantera de Mollet repetirà l'enfrontament entre els dos gegants solemnes de la ciutat en la Cercapicada

Cultura

Els gegants solemnes de la ciutat, en Vicenç i na Marinette, acompanyats d’en Mir, la Guillema i la gegantona Mariona, tornaran a sortir al carrer aquesta festa major. Ho faran en diverses ocasions.

L’estrena serà dissabte (18 h) durant el seguici del pregoner i la cerimònia d’inici de la festa major (19.30 h), però el protagonisme el tindran diumenge a la tarda a partir de les 18 h amb la plantada, la cercavila i el ball de gegants. En aquest cas, el seguici musical de les gralles i els tabals, a càrrec de la seixantena de membres de la colla gegantera, guiaran la cercavila dels gegants i els capgrossos per un nou recorregut, pensat per no coincidir a Prat de la Riba amb l’actuació castellera. 

 

La cercavila començarà a la plaça de l’Església (18.30 h), i passarà per l’avinguda Jaume I, les rambles Fiveller i Balmes, el carrer Anselm Clavé fins arribar al Parc de les Pruneres, on tindrà lloc el ball de gegants. Pel camí hauran disputat una nova edició de la Cercapicada, una competició entre els dos gegants solemnes de la ciutat, en Vicenç i na Marinette. Cada gegant haurà de superar quatre proves, que implicaran els veïns que assisteixin a l’acte. “La idea és involucrar més la gent del poble en la cercavila”, explica Manolo Cesáreo, de la colla gegantera de Mollet. El combat geganter posarà a prova les habilitats dels portadors durant el recorregut.

 

D’altra banda, diumenge, abans de la plantada, els gegants assitiran a la Missa del Vot del Poble a l’església de Sant Vicenç (12 h), i l’últim dia, dimarts, tornaran a sortir en cercavila des de Prat de la Riba fins a la plaça Pau Casals (21 h) per gaudir, des de primera fila, del castell de focs artificials. 

 

Colles convidades

Una de les incògnites de la plantada i la cercavila d’enguany serà saber si a última hora s’afegeixen a la trobada colles geganteres convidades. “Hem contactat amb mitja dotzena de colles, però cap no ens ha confirmat l’assistència perquè a mitjans d’agost costa molt trobar colles disponibles”, detalla Cesáreo. Amb tot, els responsables de l’activitat no descarten que a última hora puguin afegir-se a la festa altres personatges populars i d’alçada.

 

Cercavila d’inici i seguici del pregoner

Dia i hora: Dissabte 19 (19.30 h)

Lloc: De pl. Pau Casals a pl. Prat de la Riba

 

Cerimònia d’inici 

Dia i hora: Dissabte 19 (20 h)

Lloc: Pl. Prat de la Riba

 

Missa del Vot del Poble

Dia i hora: Diumenge 20 (12 h)

Lloc: Església de Sant Vicenç

 

Plantada de Gegants

Dia i hora: Diumenge 20 (18 h)

Lloc: Pl. de l’Església

 

Cercavila de Gegants - Cercapicada

Dia i hora: Diumenge 20 (18.30 h)

Lloc: De plaça de l’Església a Parc de les Pruneres

 

Ball de Gegants

Dia i hora: Diumenge 20 (19.30 h)

Lloc: Parc de les Pruneres

 

Els Gegants van als focs

Dia i hora: Dimarts 22 (21 h)

Lloc: sortida pl. Prat de la Riba

 

Edicions locals