Doctor Prats, a l'escenari de Can Mulà la nit de diumenge

La banda de Terrassa està de gira amb Festribal 2017 per promocionar el seu últim disc, ‘Aham Sigah’

Cultura

Enguany, el cartell de concerts de la festa major compta per a la vetllada de diumenge amb una nova proposta que substituirà uns habituals dels darrers anys, Hotel Cochambre, que enguany causen baixa. Es tracta del grup musical de fusió Doctor Prats, que omplirà Can Mulà dels seus ritmes d’ska, reggae, rumba, electrònica i swing. 

“Doctor Prats és com s’anomena un ritme de bateria lingüístic, el so que fa el bombo i la caixa”, han afirmat els membres de la banda en algunes entrevistes. El grup està format per Miki Santamaria, baix; Marc Riera, veu i guitarra; Oriol Cors, bateria; Josep Jaume Rey, guitarra elèctrica; Ramon Figueras, trompeta; Guillem Boltó, trombó i veus, i Víctor Martínez, teclats. 

 

Doctor Prats va néixer l’any 2014 a Terrassa amb l’objectiu de ser un “grup virtual”: gravar vídeos i publicar-los a YouTube. Inicialment no es plantejaven fer gaires concerts en directe per la dificultat que hi havia, ja que el trompetista viu a Suècia. A més, en aquells moments, el baix Miki Santamaria estava de gira amb grups de primer nivell i els altres integrants de la banda també tenien les seves respectives ocupacions. 

 

Amb aquesta idea inicial el 2015 van gravar de forma independent el seu primer disc, Patates amb peix. Alguns dels components del grup ni tan sols es coneixien en persona. El primer concert que van fer va tenir lloc a la Faktoria d’Arts de Terrassa, i va comptar amb diverses col·laboracions d’artistes locals. 

  

Un crit potent: Aham Sigah

Al parc de Can Mulà els molletans podran  gaudir de la força i l’alegria del seu últim disc Aham Sigah, el segon àlbum de la seva discografia. El títol fa referència al crit de guerra de la banda. Són un parell de paraules d’invenció pròpia que repeteixen per transmetre’s força abans de sortir a l’escenari. 

 

Aquesta darrera creació musical és la que reflecteix millor l’essència del grup. S’allunyen de l’ska i s’apropen al pop i l’electrònica, i no tenen por d’experimentar amb els estils musicals. Aham Sigah és el títol de la cançó principal, una peça autobiogràfica que representa tot el creixement que com a músics van experimentar quan van començar la banda ara fa tres anys. El disc, a més, compta amb la col·laboració d’artistes com Adrià Salas de La Pegatina, Joan Pla de Pirat’s Sound Sistema i Biel Ballester. 

 

La gira Festribal 2017 per promocionar Aham Sigah els ha portat per escenaris destacats d’arreu de Catalunya, com el Clownia, a Sant Joan de les Abadesses; l’Acampada Jove, a Montblanc; les festes de la Mercè a Barcelona; el Festival Petits Camaleons i la Sala Apolo de Barcelona. A més, amb aquesta gira el grup fa el salt internacional i ha format part del cartell de festivals com el francès Le Cèze’tival #1 i els japonesos Fuji Rock Festival i el Radical Music Network 2017.

 

Doctor Prats

Dia i hora: Diumenge 20 (00 h)

Lloc: Parc de Can Mulà

 

Edicions locals