Tres alumnes de l’Institut Mollet dissenyen el cartell de la festa major

Els estudiants de batxillerat artístic creen les versions “nocturna i diürna” de la gresca

Cultura

No dues, sinó sis mans han creat enguany el disseny del cartell de festa major. Són les de David López, Carlos Hernández i Diego Valladares, tres exalumnes de l’Institut Mollet a punt d’entrar a la universitat. L’autoria coral, tret d’algunes excepcions com la de l’any passat, no ha estat massa habitual els darrers anys.

Aquesta vegada, però, l’Ajuntament va voler reconèixer la feina dels joves, tots tres estudiants en pràctiques al consistori, que als darrers mesos han col·laborat fent tasques de disseny gràfic per a alguns centres cívics de la ciutat.

 

El cartell en qüestió també és diferent dels que s’han presentat fins ara perquè té dues versions: l’una amb fons blanc per representar la festa diürna, i l’altra amb fons negre per a la gresca nocturna. “Volíem destacar que la festa no són només els actes de la nit”, apunten els nois. D’aquesta manera, es combinaran les banderoles d’un color i  de l’altre per anunciar la festa major.

 

Els elements centrals del cartell són unes ratlles verticals de diferents colors que representen el confeti de la festa i els colors de totes les entitats que hi participen: el morat i el torrat de les colles, el verd dels Castellers, el vermell de la capta de sang i els Diables, el groc dels Geganters, etc. “Hem volgut simplificar el disseny i jugar només amb la forma i el color”, diuen, i afegeixen que “la festa és color”.

 

Per arribar fins al disseny oficial, els tres joves primer van reunir-se per agafar idees. Confessen que, un cop decidits els elements, “vam haver de fer moltes proves amb esbossos fets a mà, amb pintura i pinzell, abans de traslladar el disseny al format digital”.

 

 

Edicions locals