L’humorista, actor i cantant Edu Soto serà el pregoner

La cerimònia d’inici de festa es clourà amb el polifacètic actor, que oferirà el seu discurs des del balcó de l’antic ajuntament

Cultura

L’encarregat de pronunciar el pregó que donarà inici a la festa major d’enguany serà l’humorista, actor i cantant Edu Soto, un personatge mediàtic que se suma als darrers pregoners televisius, com la molletana Anna Simón i l’actor José Corbacho. Com cada any a les 19.30 h tindrà lloc la cercavila d’inici que començarà el seu recorregut a la plaça Pau Casals fins arribar a la plaça Prat de la Riba, on el públic podrà gaudir del discurs d’Edu Soto.

Després d’estudiar teatre, un amic el va animar a presentar-se al càsting de la productora audiovisual El Terrat, on va ser entrevistat per Andreu Buenafuente que encarnava el personatge de Jesús Quintero. El seu debut va ser al programa Una altra cosa, on havia d’interpretar Mario Olivetti, un peculiar representant musical. Amb aquesta aparició va començar el seu èxit com a actor còmic. A TV3 també va formar part de l’espai humorístic Boqueria 357, on va treballar amb Santi Millán interpretant diferents personatges. Un altre dels treballs que va fer amb El Terrat va ser Homo Zapping, on va tenir com a companys altres humoristes com José Corbacho i Sílvia Abril.

 

El seu treball en aquest àmbit el va portar a guanyar el 2005 el premi al millor humorista de l’any al Ja Ja Festival, un certamen de cinema i humor de Saragossa.

 

¡Qué pasa neng!
En l’etapa que va estar treballant amb Buenafuente va participar en el programa que el presentador feia a Antena 3, on es va fer famós per interpretar el personatge d’el Neng, una paròdia de la tribu urbana de maquineros de Castelldefels. Aviat es va fer coneguda la característica salutació d’aquest personatge: ¡Qué pasa, neng! L’èxit va ser tan gran que fins i tot va arribar a tenir el seu propi videojoc per a la PlayStation 2. En el programa de Buenafuente també va interpretar altres personatges com el Notario, Miguel Chiclé (paròdia de Michael Bublé) i Javi Williams (paròdia de Robbie Williams).

 

Edu Soto és un home polifacètic. La seva trajectòria no gira només al voltant de la comicitat, també ha participat en projectes cinematogràfics i teatrals. El seu debut en el cine va ser el 2005 amb la pel·lícula Tapas, on va treballar juntament amb José Corbacho. El 2007 va protagonitzar La luna en botella i l’any següent va interpretar Mortadelo a la pel·lícula Mortadelo y Filemón. Misión: salvar la Tierra.

 

Al teatre ha destacat amb la versió del musical Cabaret que va fer Jaime Azpilicueta, on va ser el protagonista juntament amb Cristina Castaño. Mentre preparava l’espectacle va estar concursant en el programa d’Antena 3 Tu cara me suena, on va demostrar el fruit de tants anys dedicats a entrenar la seva veu prenent classes de cant. Tot i que no va guanyar, la qualitat de les seves actuacions el va portar a ocupar el segon lloc.

 

Pregó i cerimònia d’inici de festa
Dia i hora: Dissabte 19 (20 h)
Lloc: Plaça Prat de la Riba
A càrrec d’Edu Soto

 

Edicions locals