Pepet i marieta, música festiva més enllà de la cançó de l’estiu

La banda de les Terres de l’Ebre oferirà un dels seus espectacles enèrgics i festius a l’escenari del parc de Can Mulà

Cultura

El 2014, Corre l’estiu es va convertir en la sintonia estiuenca de TV3. Aquella cançó va acabar de donar l’empenta a la popularitat de Pepet i marieta, una formació de les Terres de l’Ebre que porta una llarga trajectòria musical amb set treballs discogràfics al sarró. 

El 2004 el grup guanyava l’Enganxa’t a la música i l’Ebremusik, els dos concursos que permetrien a l’alma mater del grup, Josep Bordes, enregistrar Sempre hi ha un pedaç pa un descosit (Singulars, 2004) i convertir el seu projecte en solitari en una banda de set músics amb la festa i el compromís per bandera. Aquell primer any ja van participar al Senglar Rock, l’Acampada Jove o el programa de cap d’any de TV3. Després vindrien dos discos sota la producció de Marc Parrot: Xalera (Discmedi, 2006) i La Pelu (Singulars, 2008), amb què guanyarien visibilitat i començarien a sonar per les principals ràdios del país.

 

Però si amb alguna cançó van aconseguir treure el cap entre el gran públic va ser Me moles, el single del seu quart disc Qui no plora no mama (Satélite K, 2010), un cant a l’amor gens convencional amb un videoclip trencador que els va portar a grans festivals com el BAM, el Mercat de Música Viva de Vic o l’Altaveu. A principis del 2014 arribava Lo món d’un mos (Mésdemil, 2013), amb la cançó La mani que marcaria el punt d’inflexió de la seva carrera, ja que, rebatejada com La Via, va esdevenir l’himne de la Via Catalana de 2013. 

 

El 2014, la catapulta

Amb Corre l’estiu, tema de la campanya d’estiu 2014 de TV3, Pepet i marieta retrona arreu amb una gira maratoniana de més de 40 concerts sense treva. El 2015 arriba el seu últim treball, La sal de la vida (Música Global, 2015). Josep Bordes (veu i guitarres), Xavi Riba (guitarres), Camil Burato (trombó), Carlos Manzanares (saxo, acordió i teclats), Jaume Torné (trompeta), Ignasi Palau (baix) i Guillem Arnau (bateria) faran ballar tot el públic que aplegui enguany la MiT.

Pepet i marieta actuarà divendres just després del grup local El Ventilador, i darrere seu ho farà dj Sendo per acabar la nit. 

 

La MiT de les Colles

Concert del grup local El Ventilador i a continuació Pepet i marieta i dj Sendo

Dia i hora: Divendres 18 (0.30 h)

Lloc: Parc de Can Mulà

Edicions locals