Els Morats estrenen sis nous actes propis i en sumen ara una vintena

La colla afronta el repte amb ganes de passar-s’ho bé i fer gaudir el públic

Cultura

Després de quatre anys de sequera morada, la victòria de l’any passat al repte de les colles, la setena de la seva història, va insuflar aire i energia positiva als Morats, que arriben eufòrics i radiants a la competició. “No ens centrem en la competició, volem que la gent de Mollet s’ho passi bé i, pel que fa a les proves, gaudir-les d’una manera molt sana i respectuosa”, diu la cap de colla Vanessa Sánchez. Tot i així, la bona forma davant les proves és indubtable.

La colla ha augmentat notablement el número de socis aquest any i espera seguir fent-ho aquesta festa major, una de les més actives dels últims anys amb vint actes propis, dels quals sis s’estrenaran enguany. “Portem un ritme frenètic i és el que continuarem fent aquesta festa, amb nous actes, consolidant els més recents com el Tapes Xuxes Tour,  el SúperKALIfragilisticoespialidoso, i continuant amb els clàssics, com el Tapes Tour“, apunta la cap de colla.

Pel que fa a les incorporacions, el primer acte serà una passejada de gossos solidària, dimarts a les 8.30 h, en benefici de l’Associació Adopta un Amic. El mateix dia, a l’hora de dinar, l’escamot Bravats ha ideat l’Europaellada, una arrossada popular a Can Mulà al preu d’un euro per plat. A la nit, a partir de les 21 h, la colla celebrarà el primer Tapes a la fresca, un sopar al Jardinet del Casal que comptarà amb l’actuació del mag molletà Pau Segalés, fent màgia d’escena, i el dj Maceta.
El nou escamot Los Espeteros s’estrenarà dijous 17 amb un torneig de bàsquet 3x3 a la plaça Pau Casals. Hi haurà dues rondes, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i s’hi podrà participar per equips de tres persones al preu de 14 euros.

Dissabte a les 17.30 h, Bravats convida a participar al Tragabolas humà, basat en el clàssic joc de taula però en versió de carn i ossos. Les inscripcions, per parelles, es podran fer a partir de mitja hora abans i l’acte tindrà lloc a la plaça Major.

L’últim acte és un misteri, perquè la colla vol que sigui una sorpresa. Només se sap que es farà dimarts, l’últim dia, i que començarà a les 19.30 h a l’avinguda Llibertat, des d’on s’iniciarà un recorregut desconegut.

Cercaviles amb xaranga, els clàssic
A banda de les novetats, l’objectiu dels de la teca és enfortir les activitats que van afegir-se al programa més recentment, com la cercavila amb calimotxo que escalfa el Sopar morat del dijous, que enguany es farà al parc de les Pruneres. El SúperKALIfragilisticoespialidoso, com s’ha batejat l’acte, anirà acompanyat de la batucada dels percussionistes Ssstrèpits, de Vilassar. La Xaranga dels Tirant Lo Band, un altre grup de carrer, animarà “l’activitat estrella” de la colla, el Tapes Tour de divendres (18 h) que sortirà des del parc dels Colors. Més que consolidats ho estan la cercavila de la Santa Teca de l’escamot Salmó Fumat als concerts (dissabte a mitjanit) o el Monòleg Morat de dilluns al parc de Pau Casals, amb David Sas i el seu xou Qué Raro es todo, que asseguraran un bon aforament.

 

Edicions locals