Mollet, sota el foc del Ball de Diables i el Moll Fer

L’entitat, que el 2018 celebrarà 35 anys, oferirà un nou muntatge a l’inici del correfoc

Cultura

Un dels seguicis més concorreguts de la festa major –“calculem que pugui haver-hi entre 500 i 600 persones”, diu Manel Soria, del Ball de Diables– es preveu que sigui, un any més, el correfoc dels Diables de Mollet, els encarregats d’omplir de foc, fum i petards la nit de dissabte. Gairebé 90 diables cremaran unes 1.500 carretilles.

Un cop més, la desfilada infernal –enguany amb gairebé 90 diables i unes 1.500 carretilles– sortirà de la plaça Pau Casals, on en aquesta ocasió hi ha previst un nou muntatge sorpresa amb l’ajuda d’algunes entitats de la ciutat. Després d’aquesta posada en escena, la cercavila del foc avançarà per diversos carrers del centre cap a Prat de la Riba, on el correfoc espetegarà més fort que mai. Serà llavors quan el Ball de Diables encerclarà amb honors la bèstia dels Torrats, el Moll Fer, un moment majestuós que marca el final de l’espectacle dels dimonis. 

 

Abans d’aquesta actuació, però, els Diables hauran participat, al matí, des de l’Era, en la cercavila de lluiment pels carrers de la ciutat per recordar als veïns que la festa del foc s’acosta. A la tarda, s’afegiran un any més al seguici del pregoner i a la cercavila d’inici de festa. Amb aquestes actuacions, el Ball de Diables començarà a preparar el 35è aniversari de l’entitat, que se celebrarà l’any que ve i que la colla vol que sigui tota una festa.

 

Moll fer: foc, aigua i vi

El peix que es parteix per la meitat i qué té la capacitat de repartir foc, aigua i vi per a tothom tornarà a sortir un any més de les caves de Can Gomà per recórrer en cercavila els carrers de Mollet, custodiat pels membres de la colla dels Torrats. Com ja és tradició els darrers anys, el Moll Fer serà invocat al ritme dels timbals dijous al vespre (21 h). D’altra banda, la bèstia tornarà a ser protagonista dissabte en la cercavila d’inici de festa major i el seguici del pregoner (19.30 h), i ja entrada la nit viurà el seu punt àlgid en el ball que el Moll Fer protagonitza a Prat de la Riba, just després del correfoc (23 h), moment en què es parteix en dos i reparteix vi per a tothom. 

 

Invocació del Moll Fer

Dia i hora: Dijous 17 (21 h)

Lloc: De Can Gomà a l’av. Jaume I

 

Cercavila d’inici i seguici del pregoner

Dia i hora: Dissabte 19 (19.30 h)

Lloc: De la plaça Pau Casals a la plaça Prat de la Riba

 

Correfoc amb el Ball de Diables 

Dia i hora: Dissabte 19 (22 h)

Lloc: De la plaça Pau Casals a la plaça Prat de la Riba

 

Ball del Moll Fer

Dia i hora: Dissabte 19 (23 h)

Lloc: Plaça Prat de la Riba

 

Edicions locals