Àngels Martínez, de Mollet, protagonitza la retirada de banderes al ple del Parlament

La diputada de Podem va aixecar-se del seu escó per retirar les banderes espanyoles que els diputats del PP van deixar als seus escons

Política

Una de les imatges més significatives del ple d'aprovació de la Llei del Referèndum, celebrat dimecres al Parlament de Catalunya, va ser la que va protagonitzar la diputada d’origen molletà Àngels Martínez Castells, de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP), en retirar les banderes espanyoles que els diputats del PP van deixar als seus escons en el moment de la votació.

Just en el moment de la votació de la llei, els diputats de Ciutadans, PP i PSC van abandonar l’hemicicle, i els populars van deixar sobre els escons buits banderes espanyoles i catalanes. Pocs minuts després, la diputada Àngels Martínez va aixecar-se per retirar dels escons les banderes espanyoles.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, li va recriminar l’acció i li va demanar que s’aturés, però Martínez va continuar retirant-les totes i va tornar al seu escó. En una entrevista a RAC1 aquest dijous, Martínez ha assegurat que no ha de demanar perdó per aquest gest, i entre d'altres ha carregat contra el portaveu del grup de CSQP, Joan Coscubiela, de qui ha dit que "no està autoritzat a parlar en nom meu".

Àngels Martínez és filla de Mollet, tot i que fa molts anys que desenvolupa la seva trajectòria personal i professional fora de la ciutat. És diputada al grup parlamentari de CSQP en representació de Podem. Anteriorment havia estat vinculada al PSUC i a EUiA, formació de la qual en va ser fundadora el 1998 i membre del consell nacional entre 2005 i 2012. Entre d’altres, és doctora en Ciències Econòmiques i presidenta de l’entitat Dempeus per la Salut Pública.

 

Edicions locals