Tots els actes d'un Onze de Setembre marcat per la convocatòria del referèndum

L’Ajuntament de Mollet organitza la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova

Societat

L’acte institucional de Mollet no presenta cap novetat pel que fa al format. L’acte consistirà en una ofrena floral al monument a Rafael Casanova que començarà a les 12 h i comptarà amb la presència de la corporació municipal, el Síndic Personer i la participació d’unes 80 entitats.

L’Associació Musical Pau Casals i el quartet de veus format per la soprano Mercè Bertran, la contralt Eva Franco, el tenor Òscar Bretau i el baix Manel Ferré acompanyaran l’homenatge amb la interpretació de peces musicals com La Santa Espina i els himnes de Mollet i de Catalunya, entre d’altres. L’alcalde, Josep Monràs, farà la hissada de la senyera acompanyat de dos membres dels Castellers de Mollet, que aquest any celebren el seu 25è aniversari.

Amb tot, el referèndum de l’1-O sobre la independència de Catalunya marcarà inevitablement la celebració d’enguany de la Diada de l’Onze de Setembre. A Mollet, per primer cop el grup municipal d’Ara Mollet ERC MES participarà en els actes oficials que organitza l’Ajuntament al monument de Rafael Casanova, mentre que Ciutadans i el grup municipal del PDeCAT han anunciat que no hi assistiran.

Els actes, poble a poble
Pel que fa a la resta de municipis del Baix Vallès, a Parets l’acte organitzat per l’Ajuntament serà a les 12 h, a la plaça dels Països Catalans, on es farà l’ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre. Els actes començaran a les 11 h amb una audició de sardanes. Per la seva banda, l’ANC organitza la nit de diumenge la Marxa de Torxes per la Independència. En acabar, Ara Parets ERC organitza (20 h) una Botifarrada per la Independència a la plaça de la Vila.

A Montornès, la tradicional ofrena floral al monòlit dedicat a l'Onze de Setembre serà l'acte central de la Diada. L'Esbart Dansaire i la Coral de la Societat Coral La Lira posaran música i dansa als actes, que començaran a les 11 h als Jardins de l'Ajuntament. A les 12 h hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Iluro, que interpretarà la sardana El meu Montornès, de l'autor Jordi Molina amb lletra de Pilar Casilla i adaptació per a coral i piano de Carles Rosat.

A la Llagosta, l'Ajuntament organitza la hissada de bandera davant l’Ajuntament a les 11.45 h i a continuació es farà l’Homenatge a Catalunya, organitzat pel Grup de Ball de Gitanes.

A Montmeló, la plaça de Rafael Casanova serà el punt de trobada per a la celebració de la Diada que cada any organitza la Penya Blaugrana. La Cobla Súria amenitzarà la jornada a partir de les 11 h, i a les 11.30 h hi haurà una ofrena floral per part de les entitats locals, els partits polítics i els particulars que ho desitgin. Tot seguit hi haurà una ballada de sardanes i un pica-pica per a tots els assistents. 

A Sant Fost, la celebració de la Diada començarà amb l’acte institucional, amb parlaments i ofrena floral, a les 10 h a la plaça Onze de Setembre. A 
continuació, es farà una ballada de sardanes i una cantada d’havaneres.

A Martorelles, l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya serà a les 11 h a la plaça de la Sardana. De 12 h a 14 h es farà una ballada de sardanes a la plaça de l’Ajuntament.

Finalment, a Santa Maria de Martorelles l’ofrena floral per la Diada es farà a les 10 h a la plaça de l’Església.
 

Edicions locals