El curs escolar 2017-2018 s’inicia dimarts amb 15.042 alumnes al Baix Vallès

Enguany hi ha poques novetats en l'inici del curs als centres educatius del Baix Vallès

Societat

Més de 15.000 estudiants iniciaran dimarts les classes del curs escolar 2017-2018 als centres baixvallesans. La meitat aproximadament ho faran a Mollet, on s’incorporaran a les aules 7.967 alumnes, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat (-2%). 

La davallada d’estudiants molletans ha estat generalitzada a tots els cicles, però on ha estat més accentuada és al d’educació infantil (P3-P5), en el qual començaran 1.615 alumnes, un 5,5% menys que el curs passat, una rebaixa que segueix la tendència dels darrers anys i que respon a la caiguda de la natalitat.

Pel que fa a l’educació primària i secundària, la disminució d’alumnes ha estat aproximadament d’un 1% en ambdós casos. 

La davallada de matrícules en el cas de 1r d’ESO ha permès que l’INS Aiguaviva elimini un dels quatre grups i torni als tres grups d’oferta original que té aquest centre, que un any més tindrà els alumnes repartits entre l’edifici de la rambla Pompeu Fabra i el de l’antiga escola Nicolás Longarón, que acull diversos grups.

De fet, aquest estiu, el Departament d’Ensenyament ha fet obres en espais del Longarón, com una aula d’informàtica, per adequar-los a les necessitats dels estudiants. 

Pel que fa als grups de P3 al Baix Vallès, l’oferta és molt similar a la de l’any passat, amb alguna novetat, com l’obertura d’un segon grup a l’escola Joaquim Abril de Sant Fost de Campsentelles, que permetrà abaixar les ràtios. Les tres aules de P3 al municipi –dues al Joaquim Abril i una a El Roure– acolliran un total de 55 alumnes. 

 

Edicions locals