La reclamació de les urnes a Monràs marca la celebració de l'Onze a Mollet

Desenes de molletans voten simbòlicament en una urna facilitada per Ara Mollet ERC MES

Política

La reclamació a l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, perquè faciliti la instal·lació d'urnes en els espais habituals de votació el proper 1-O va marcar la celebració de l'acte institucional de l'Onze a Mollet. A l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova van assistir representants d'una vuitantena d'entitats i es van poder llegir pancartes reclamant la col·laboració del consistori en el referèndum convocat per la Generalitat.

Una vuitantena d’entitats de la ciutat van fer la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova al so de les peces musicals interpretades per l’Associació Musical Pau Casals i un quartet de veus que van oferir La Santa Espina i els himnes de Mollet i de Catalunya, entre d’altres. L’alcalde, Josep Monràs, va fer la hissada de la senyera acompanyat de dos membres dels Castellers de Mollet, que aquest any celebren el seu 25è aniversari.

Reivindicació del referèndum
La Diada d'aquest 2017 ha estat de les més reivindicatives dels darrers anys. Només la meitat dels grups municipals del consistori van ser presents a l'acte. Les absències, per motius ben diferents: d'una banda, Ciutadans i PP, de l'altre, el PDeCAT, que no hi participava com a protesta per l'incompliment per part del govern municipal de l'acord de ple perquè l'Ajuntament col·laborés amb el referèndum. En aquest sentit, una gran pancarta sense signar reclamava també la col·laboració del govern municipal amb una interpel·lació directa a l'alcalde: "Monràs obeeix el ple. Volem votar com sempre".

En canvi, per primer cop, hi participava el grup d'Ara Mollet ERC MES, que, amb una urna amb el lema Volem votar. Ajuntament col·labora i en mans del regidor portaveu de la formació, Oriol López, va facilitar la votació simbòlica de desenes de ciutadans que de manera espontània van dipositar-hi vots a l'hora que les entitats feien les ofrenes florals.

'Vade retro' urnes
A més, la diada va comptar amb la seva particular performance, una crítica teatralitzada amb dos personatges, un, amb la careta de Monràs, en la personificació d'un pastor, i un altre, amb la careta de Joan Daví, portaveu del PDeCAT a Mollet, com l'ovella del ramat. En l'acció, el pastor Monràs vol evitar de totes totes la presència de les urnes al crit de "vade retro urnes" mentre Daví intenta votar d'amagat, una representació que va comptar amb aplaudiments i algun que altre xiulet.

La xiulada més sonora, però, va ser l'adreçada en el moment de l'ofrena al PSC, que va dipositar el ram al monument de Rafael Casanova entre el clam de nombroses persones que repetien "Volem votar!" i els aplaudiments dels socialistes presents.

 

Edicions locals