Polèmica per una multa municipal de 250 euros al festival artístic Hors Lits de Mollet

Els organitzadors consideren que l'Ajuntament posa pals a les rodes a les iniciatives culturals independents

Cultura

Els organitzadors del festival Hors Lits a Mollet han denunciat represàlies per part de l’Ajuntament a una de les famílies que va cedir casa seva per a la realització d’un concert en l’edició passada. Segons han explicat, l’Ajuntament ha imposat una multa de 250 euros als propietaris de la casa on es va fer un concert de petit format d’un cantant amb un contrabaix. L'Ajuntament defensa la multa en compliment de l'Ordenança de convivència ciutadana.

“Malgrat que l’actuació ja havia acabat feia uns 20 minuts, passades les onze de la nit s’hi van presentar quatre agents de la Policia Municipal, que van passar diligències amb l’acusació que la música estava molt alta”, apunten els organitzadors, qui consideren “injusta” l’actuació de l’Ajuntament, a qui acusa de “posar pals a les rodes” al desenvolupament d’activitats culturals i independents que no compten amb el suport municipal.

Per la seva part, l’Ajuntament de Mollet ha emès un comunicat de resposta en què apunta que la Policia Municipal va acudir al domicili després de rebre a les 23.30 h queixes de “molts veïns pel soroll i la música alta”. El comunicat afegeix que quan els agents municipals es van personar, van ser “escridassats i increpats perquè abandonessin el lloc”. Segons el consistori, la Policia “va actuar seguint l’Ordenança de convivència ciutadana que hem de complir tots els ciutadans de Mollet i per vetllar per la convivència entre veïns”.

Hors Lits és un festival internacional d’arts escèniques que es fa a ciutats d’arreu del món. Es tracta d’un recorregut per quatre espectacles de diferents arts com la música, el teatre, el circ o la màgia, amb les cases de famílies participants com a escenaris, i a través de quatre funcions amb més de 200 participants.

Edicions locals