L'Abelló ofereix un viatge de la cotilla al tanga

El museu molletà acull l'exposició 'Intimitats. Roba interior dels segles XIX a XXI'

Cultura

El Museu Abelló inaugurarà dijous 21 de setembre l’exposició “Intimitats. La roba interior dels segles XIX a XXI”. La mostra fa un viatge a través de més de dos segles d'història de la mà de la roba interior, que ha viscut una autèntica revolució en un context de canvis profunds en els costums, l'economia, la tecnologia, la moral o l'estètica.

Més d'un centenar de peces femenines i masculines que ens descobriran l'evolució de peces encara habituals (calces, calçotets, mitges, combinacions...), però també d'altres que han caigut en desús però van tenir un paper fonamental en el vestuari dels nostres avis (lligacames masculines, cinturó sanitari o draps higiènics). Intimitats també incorpora embolcalls i elements gràfics relacionats amb la roba interior, així com un ampli recull d'imatges que es podran veure en format digital a través de diverses pantalles.

Es tracta d’una exposició itinerant organitzada per l'Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona i el Museu de Badalona. Les peces són del fons del Museu de Badalona, del Museu Tomàs Balvey de Cardedeu i de col·leccions particulars. La mostra es podrà visitar fins al 3 de desembre.

Edicions locals