La Fira d'Artesans inundarà el nucli antic de Mollet

El món de la motocicleta i la seva vinculació amb la ciutat seran el fil conductor de la mostra que se celebra aquest cap de setmana

Cultura

Els carrers del nucli antic de Mollet acolliran aquest cap de setmana una de les cites ineludibles en el calendari festiu local,  la Fira d’Artesans, una de les fires d’artesania més reconegudes de Catalunya. Prop d’un centenar de menestrals s’aplegaran amb els seus productes en aquest tradicional esdeveniment, que arriba a la 34a edició.

Els visitants podran trobar un ampli ventall d’articles, entre els quals productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents, vidre i productes gastronòmics (olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves, formatges...).

Segons apunta l’Ajuntament, amb la voluntat de preservar la qualitat d’aquesta Fira, “només hi poden participar autèntics productors artesans”. Així, els assistents podran gaudir de la mostra d’oficis en la qual l’artesà ensenya al públic com treballa. Enguany hi haurà demostracions artesanes i tallers familiars de pa, totxos en miniatura, cuir, fang, màscares, sols i antifaços.

Dedicada a la moto
Enguany, la Fira estarà dedicada al món de la moto i a la seva relació amb Mollet. Així, l'esdeveniment s'obrirà amb la inauguració divendres a la tarda a La Marineta de l’exposició De la bici a la moto a Mollet. La indústria de la dues rodes, que compta amb la col·laboració del Centre d'Estudis Molletans i el Museu Isern. A més, les motocicletes també seran el referent per a la decoració dels carrers del nucli antic, que elaboren els veïns de la Fira.

En paral·lel
Com cada any, la Fira d’Artesans compta amb un programa paral·lel farcit d’activitats culturals i festives. L’acte més tradicional és la sardinada, que divendres (21 h) rostirà més d’un centenar de quilos de sardines, i que va a càrrec de l’AV de la Fira, que també organitza la xocolatada de disssabte i diumenge al matí (10.30 h). La música i el ball, enguany, anirà a càrrec de Ruben (divendres); els quadres de ball i el coro rociero del Centro Cultural Andaluz, que després d’anys d’absència torna a la Fira, i la música cubana de Son de la Rambla (dissabte); i l’audició de sardanes amb Punt Cat Cobla i les havaneres amb el grup Norai, per tancar el diumenge. La fira també compta amb la col·laboració dels Geganters i Castellers de Mollet que participaran a la cercavila de diumenge (11 h), que donarà pas a l’actuació castellera amb Castellers de Mollet, Castellers de Castelldefels i Vailets de Gelida.

La Cansaladeria Brunés (Gaietà Ventalló) tornarà a fer un taller de cuina. Per la seva part, l’associació d’artistes CREA, que faran una exposició solidària en que es posaran a la venda unes 60 obres, que es podran veure a Gaietà Ventalló, con Ramón Casas. La recaptació serà per comprar aliments per a Caritas.

Concurs de productes
Durant els dies de la Fira d’Artesans, l’Ajuntament llença un concurs per donar a conèixer d’una forma lúdica i participativa la plataforma en línia STEP, que permet la participació dels joves. El concurs s’emmarca dins el projecte europeu Horitzó 2020, en el qual l’Ajuntament forma part des del 2015, i que té per objectiu la implicació dels joves amb la presa de decisions que tenen a veure amb la ciutat. Tothom qui ho desitgi podrà valorar la Fira d’Artesans a l’app STEP (http://cat.setp.green/mollet). Els participants entraran en el sorteig de dues cistelles, una amb productes de Gallecs i una altra amb productes elaborats pel Centre Ocupacional el Bosc.

Edicions locals