Borrell omple el Mercat Vell de Mollet amb el seu discurs "contra la secessió"

L'exministre socialista apel·la al diàleg per "evitar que Catalunya continuï fent passes cap al precipici"

Política

L'exdirigent socialista Josep Borrell va omplir dimarts el Mercat Vell de Mollet en un acte per presentar el llibre 'Escolta, Catalunya. Escolta, Espanya' (Planeta, 2017), una obra coral escrita per destacats unionistes com Francesc de Carreras, Juan-José López Burniol i Josep Piqué en què donen arguments "a favor de l'entesa i contra la secessió".

L'acte va aplegar centenars de persones, amb molts representants socialistes de la comarca, que van sentir els arguments contra la independència de Borrell, qui aposta pel diàleg com a solució. "Tard o d'hora s'haurà de parlar i espero que ho facin per evitar que Catalunya continuï fent passos cap al precipici", deia Borrell.

Sobre la jornada del referèndum de l'1-O, Borrell opina que va ser "un dia trist perquè es va fer un referèndum il·legal i molta gent el va secundar" i perquè l'actuació de la policia "estava fora de lloc". En aquest sentit, Borrell acusava els Mossos de "no fer la seva feina" i pel que fa a les agressions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, l'exministre considera que "un cop es veia que el referèndum no portava enlloc perquè no complia garanties potser no hagués calgut afegir una actuació que ha estat molt criticada i molt manipulada a nivell nacional i internacional", deia Borrell.

Durant l'acte, un grup d'independentistes vinguts de la concentració en repulsa de les agressions policials celebrada de manera espontània a la tarda a les portes de l'Ajuntament es va aplegar davant el Mercat Vell i van escridassar els assistents a l'acte.
 

Edicions locals