ERC de Mollet reclama la dimissió de Josep Monràs pel seu paper en l'1-O

El grup fa una crida "a totes les forces democràtiques molletanes" a impulsar una moció de censura

Política

L'executiva d'ERC de Mollet del Vallès ha valorat el referèndum de l'1 d'octubre a la ciutat i les paraules de l'alcalde de Mollet, a qui han demanat que dimiteixi "per dignitat i per salut democràtica", ja que "Mollet no pot continuar governada per una persona que, en aquests moments, gira l’esquena a la majoria de ciutadans que hauria de representar", diu.

En el seu comunicat, ERC diu sentir-se "orgullosos dels molletans i molletanes que el cap de setmana passat van saber estar a l’alçada de la societat del segle XXI i van sortir a defensar els col·legis electorals, les urnes i l’exercici del dret de vot, amb dignitat i superant pors i amenaces". En aquest sentit, valora "la capacitat de superació i el convenciment d’estar al costat de la democràcia" que van tenir les més de 12.000 persones que van emetre el seu vot.

El partit també valora les concentracions davant l'Ajuntament per denunciar la violència de la Policia Nacional i la Guardia Civil durant l’1 d'octubre, així com el seguiment a la ciutat de l'aturada general convocada a tot el país.

Davant d'això, ERC ha criticat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, perquè "a banda d’impedir i intentar que obrissin alguns dels col·legis electorals, no ha encapçalat les protestes dels ciutadans, als quals representa, per la brutal actuació dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol i ha desqualificat la participació dels molletans i molletanes a la vaga general del 3 d’octubre dient que les manifestacions massives estaven pagades pel Govern".

Per tot plegat ERC demana que l'alcalde dimiteixi. "Una persona que menteix, que intenta manipular, no pot, o no hauria, d’estar al capdavant d’una ciutat com Mollet. Els molletans ens mereixem més respecte i és per això que li demanem que dimiteixi", assegura el partit. "Un alcalde que, tot i governar amb minoria, no respecta els acords del ple i que no està al costat de la seva població no pot continuar al capdavant del govern de la ciutat".

El partit també fa una crida "a totes les forces democràtiques molletanes" a impulsar una moció de censura si Monràs no dimiteix. "Per dignitat i per salut democràtica Mollet del Vallès no pot continuar governada per una persona que, en aquests moments, gira l’esquena a la majoria de ciutadans i ciutadanes que hauria de representar", assegura.
 

Edicions locals