El Baix Vallès se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

El Centre d’Estudis Molletans i el Museu Abelló, entre d'altres, organitzen activitats

Cultura

Un any més, el Consell d’Europa promou les Jornades Europees del Patrimoni, a les que s’han adherit ajuntaments com els de Mollet, Parets i Montornès, i que se celebren aquest cap de setmana amb el lema Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats.

A Mollet, el programa està impulsat pel Centre d’Estudis Molletans i el Museu Abelló, que proposen recuperar el patrimoni del Mollet antic a partir de la memòria literària. Així, el Museu acollirà l’exposició Mollet. Patrimoni oblidat, memòria literària, del 28 de setembre al 15 d’octubre.

Aquest divendres (19 h), el Museu acollirà una descoberta visual i literària dels boscos, conreus i elements patrimonials del Mollet de la primera meitat del s. XX, a partir de textos del molletà Pere Bonvilà (1905-1986) i obres de la col·lecció Abelló. Seguint aquest fil, de 10 a 13 h, es farà una passejada per Gallecs.

A banda, dissabte (11 h), el Museu Abelló organitza una trobada d’urban sketchers, per dibuixar in situ la façana modernista del Museu. L’urban sketching és moviment que aplega dibuixants que fomenten la tècnica del dibuix in situ, amb llapis, aquarel·la, bolígraf o retolador, i comparteixen els treballs a les xarxes socials.

Masies paretanes
L’Ajuntament de Parets programa visites guiades a masies d’alt valor patrimonial i arquitectònic del municipi. Enguany, les jornades inclouen un homenatge a Núria Trias, propietària de la Torre Cellers que es farà el proper 19 de novembre, amb el concert Aires Gitanos amb Ala Voronkova i Sergi Vicente. Les visites d’aquest cap de setmana seran divendres (17 h) a la Marineta i dissabte (12 h) a la Torre de Malla. 

La Torre del Telègraf
A Montornès, aquest divendres hi ha una jornada de portes obertes a la Torre del Telègraf. Entre les 18 i les 20 h les persones assistents poden visitar aquest element patrimonial amb escenes de recreació històrica cada 30 minuts. Dissabte es faran visites guiades al Castell de Sant Miquel i diumenge se celebra el cinquè aniversari de la museïtzació del jaciment romà de Mons Observans.

Edicions locals