El piano i el jazz, protagonistes del Sona Mollet

Els alumnes dels conservatoris d'Amsterdam i del Liceu també seran protagonistes diumenge en el concert de música de cambra

Cultura

Durant tres dies, el Mercat Vell i el Teatre Can Gomà acolliran 25 músics de renom internacional en el marc del 2n Festival Internacional de Música Sona Mollet, Memorial Anna Villaescusa Rebull. Divendres serà el torn del jazz, dissabte del piano i diumenge de la música de cambra.

El festival arrenca aquest divendres (21 h) amb un concert de jazz al Mercat Vell, de la mà de Xavi Torres Trio i Salim Quartet. 

Dissabte serà el torn del piano amb un concert al Teatre Can Gomà (19 h), on sonaran melodies de Chopin, Beethoven, Schumann i Enric Granados entre d’altres. Al matí, també a Can Gomà, el director de la càtedra de piano del Conservatori d’Amsterdam, Frank van der Laar, farà una classe magistral per fer arribar la cultura i l’aprenentatge musical als joves, i també hi haurà una xerrada a càrrec de Felipe Mora sobre la integració i la transformació social a través de la música.
 
I diumenge (Can Gomà, 11 h) serà el torn de la música de cambra amb un concert en què s’interpretaran una vintena de peces a càrrec dels alumnes del Conservatori del Liceu i del Conservatorium van Amsterdam, dos dels planters més importants de músics professionals.

Les entrades del festival seran de 5 euros per als concerts de jazz i de música de cambra, i de 10 euros (5 per als menors de 25 anys) per al concert de piano. Els diners recaptats –l'any passat van ser 3.600 euros– es destinaran a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.
 

Edicions locals