Aitor Millán, nou president de la colla dels Torrats

Cinc dels set integrants de la nova junta s'hi incorporen aquest any

Cultura

Aitor Millán és el nou president de la colla dels Torrats després que l’assemblea general de la colla aprovés la renovació de la junta la setmana passada. A més d’Aitor Millán –que ja formava part de l’anterior junta juntament amb Pol Flores (vicepresident)–, també formen part de la nova junta Sandra Gómez (tresorera), Pablo Moreno (comunicació), Adrià Lorente (secretari), Anna Zúñiga (vocal) i Marina Soto (vocal), que s’hi incorporen per primera vegada. 

Un dels objectius que s’ha marcat la nova junta és “organitzar més activitats durant l’any, fer que la gent dels clans vagi programant actes per incentivar la participació”, diu Millán, qui explica que actualment la colla compta amb 226 associats, una setantena dels quals són actius tot l’any. “És una colla oberta i ens hem proposat créixer, incorporar noves idees i fer-la més participativa”, assegura.

Entre les activitats previstes per als pròxims mesos hi ha la col·laboració amb la Festa Infantil contra el Càncer d’aquest diumenge, l’Oktoberfest del dia 14, el passatge del terror, els Pastorrats, la festa major d’hivern, el Corremanteca, la paradeta de Sant Jordi, la barbacoa solidària i la festa major, a més de l’organització, a l’estiu, del Torneig d’entitats que l’any passat van organitzar els Castellers.

Una altra demanda de la colla és poder disposar d’un “local cèntric a la ciutat que tingui més visibilitat i que sigui més accessible” per als veïns, “on la gent pugui anar fàcilment cada dia de la setmana i des d’on sigui més fàcil desplaçar el material”, diu Millán. “Estaria bé que el Moll Fer i la Santa Teca tinguessin un espai cèntric i visible com el que tenen els gegants”, explica.

D’altra banda, Aitor Millán pren el relleu d’Oriol Montasell, que ha estat el president de colla els dos últims anys. “Ha estat un temps molt intens, no comptes que hi hagi tanta feina”, explica Montasell, qui malgrat deixar la junta continuarà vinculat a la colla. “És molt satisfactori ser responsable d’un projecte en què hi participa tanta gent i en què tothom hi posa el seu granet de sorra”, diu.
 

Edicions locals