Canviem Mollet rebutja la DUI i la intervenció de la Generalitat per part de l'Estat

La formació reconeix que "és necessari tensar per forçar canvis, però les dues parts s’equivoquen si no cerquen més diàleg"

Política

Canviem Mollet ha emès un comunicat aquest dilluns en què es posiciona sobre la situació política que viu Catalunya. La formació considera que una declaració unilateral d’independència (DUI) comportaria un "agreujament de la crisi", i que l'aplicació de l’article 155 de la Constitució per part de l'Estat "no és la manera de resoldre la qüestió catalana".

Canviem Mollet assegura que veu amb "preocupació" els possibles esdeveniments dels propers dies, davant la possibilitat de declarar la independència de manera unilateral per part de la Generalitat, així com l'aplicació de l’article 155 de la Constitució per part de l’Estat com a resposta a la DUI i intervenir l’autonomia de la Generalitat.

En aquest sentit, Canviem aposta per "continuar el diàleg fins al darrer moment", considerant que malgrat l’escenari actual "no és tard", i per això es va sumar a la manifestació de dissabte a Barcelona amb el lema Parlem?/Hablamos?. Les mobilitzacions dels últims dies, diu Canviem, "demostren les diferents sensibilitats que existeixen i la gran massa social que està per dialogar malgrat les evidents dificultats".

Davant d'això Canviem critica el posicionament del PSC, "ja que d'una banda es va afegir a la concentració de dissabte on es demanava diàleg i, d'una altra, va manifestar-se diumenge amb els qui negaven el diàleg i directament plantejaven l’aplicació del 155". 

Canviem, a més, també assegura que el trasllat de les seus socials d'algunes empreses davant d'una DUI imminent "afegeixen complexitat i fa recomanable no dur a terme accions precipitades o accions que suposin trencaments". La formació reconeix que "és necessari tensar per forçar canvis, però les dues parts s’equivoquen si no cerquen més diàleg i resoldre-ho amb política".
 

Edicions locals