Més de 400 manifestants a Mollet demanen la llibertat dels presos polítics

Els organitzadors fan una crida a la manifestació de dissabte a Barcelona

Política

Un cop més, la plaça Major de Mollet ha estat l'escenari de la concentració per reclamar l'alliberament de part del govern de la Generalitat i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que actualment es troben a presó. Més de 400 persones, de Mollet i altres municipis baixvallesans, han reclamat l'alliberament amb crits de "llibertat presos polítics" en una mobilització en què s'ha demanat una participació massiva en la manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona.

La concentració a Mollet ha començat amb aplaudiments a l'acció del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Mollet, que durant sis hores i juntament amb companys d'altres CDR del Vallès, han mantingut tallada l'autopista AP-7, una de les principals artèries del país, amb motiu de la vaga d'aquest dimecres. "Hem demostrat que estem mobilitzats i que podem aturar el país", ha dit Baptista Silanes, de CCOO i Sindicalistes per la Independència durant els parlaments, en què elogiava la capacitat d'autoorganització dels CDR.

Per la seva banda, Laura Camp, representant de l'ANC a Mollet, ha assegurat que les accions d'avui "són una petita mostra del que vindrà. A partir d'ara estarem constantment mobilitzats", ha dit. Camp ha avançat que es mantindran les mobilitzacions de caire més festiu, com les manifestacions organitzades per les entitats sobiranistes, però que també es continuaran amb accions "més contundents". 

La concentració s'ha acabat amb el cant d'Els segadors i amb una manifestació que ha recorregut l'avinguda Llibertat i el carrer Barcelona fins arribar a la plaça Prat de la Riba.
 

Edicions locals