Els avis fan sentir la seva indignació

La gent gran s'organitza i cada migdia es concentra davant l'Ajuntament de Mollet per demanar la llibertat dels presos

Política

La plaça Major de Mollet aplega cada dia des de dilluns una concentració d'avis i àvies per reclamar la llibertat dels membres del Govern de la Generalitat empresonats i dels líders d'Òmnium i l'ANC. Els organitzadors volen visibilitzar la indignació de la gent gran i els agradaria que la iniciativa es fes extensiva a altres poblacions catalanes.

 “Mai m’havia interessat gaire la política, però davant de tot el que està passant a casa nostra, m’he convençut que n’he de prendre part”. La Margarida Canadell, una àvia de 86 anys, va exposar a la seva família la necessitat que tenia de vehicular la seva indignació davant les “injustícies que viu el país”. Així, i inspirada en les accions de les mares argentines de la plaza de Mayo, va néixer la iniciativa de reunir cada migdia gent gran en una concentració per demanar la llibertat dels presos polítics.

Durant tota la setmana, desenes d’avis i àvies s’han manifestat cada dia davant l’Ajuntament de Mollet a l’entorn d’un gran llaç groc i amb mocadors de color groc al coll. La Montserrat Tàpia Canadell, filla de la Margarida ha estat qui ha impulsat –per mitjà del Comitè de Defensa de la República de Mollet– les concentracions que dia rere dia han sumat més gent i que els organitzadors voldrien que es fessin extensives arreu del país. “Molts avis amb mobilitat reduïda no poden anar a les manifestacions i aquestes concentracions responen a la seva necessitat de ser escoltats”, explica la Montserrat, que comenta que a Reus s'està duent a terme una iniciativa similar.

Aquest divendres, es tornaran a reunir a les 12 h davant l’Ajuntament de Mollet i decidiran quin format donaran a la mobilització a partir de la setmana vinent.

Edicions locals