El Gran Recapte tornarà als mercats i supermercats l'1 i 2 de desembre

El Banc dels Aliments espera recollir 250 tones d'aliments a la comarca en aquesta iniciativa solidària

Societat

La Fundació Bancs dels Aliments ha posat en marxa, per novè any consecutiu, la campanya especial del Gran Recapte d’Aliments, una proposta solidària que es farà a tot Catalunya els propers dies 1 i 2 de desembre. Els Vallès Oriental disposarà d’un total de 139 punts de recollida d’aliments –6 més que l'any passat–, la majoria en mercats i grans àrees comercials.

L’objectiu per aquest any és arribar a aconseguir un total de 250 tones d’aliments a la comarca, una quantitat que permetrà atendre amb total garanties durant tres mesos les necessitats solidàries més importants que en aquest camp porten a terme 28 entitats del Vallès Oriental.

Segons els representants del Banc dels Aliments, que van presentar la campanya dijous, aquests aliments serviran per atendre un total de 10.772 persones, unes 500 menys que les ateses l’any passat. Ramon Mora, delegat del Bancs dels Aliments del Vallès Oriental, indicava que “aquesta xifra de persones necessitades ha baixat una mica l’últim any per la millora econòmica general i la marxa de molts emigrants als seus països d’origen”.

Es necessiten 1.200 voluntaris
Per fer realitat tot aquest desplegament, el Bancs dels Aliments busca voluntaris que puguin dedicar unes hores “a estimular i informar els clients de les gran àrees comercials quan entrin als establiments corresponents”, expressava Víctor Pedragosa, coordinador dels delegats de la província de Barcelona.

Tothom qui vulgui col·laborar com a voluntari s’hi pot registrar a través del web www.granrecapte.com. En total, i per tal de cobrir amb bones garanties tots els punts de recollida, es necessiten uns 1.200 voluntaris a la comarca, dels quals ja n'hi ha uns 400 d'apuntats. “L’experiència de cada any ens diu que ens aproparem a aquesta xifra, tot i que són moltes les persones que esperen a apuntar-se a última hora”, remarcava Mora.

Aliments nutritius
La campanya pretén recollir aliments nutritius de llarga durada: oli, llet i conserves (peix i verdures) i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de precarietat alimentària del país, fruit de la cronificació de la pobresa.

En la passada edició, el Gran Recapte va aconseguir recollir 260 tones d’aliments al Vallès Oriental, mentre que a tot Catalunya es van aconseguir 4.374 tones en 2.692 punts habilitats en 370 municipis.
 

Edicions locals