Mor José Luis Lozano, un dels impulsors de l'Associació de Músics de Mollet

Lozano, de 51 anys, tocava diversos instruments i havia format part de nombrosos grups i orquestres

Societat

José Luis Lozano, un dels impulsors de l’Associació de Músics de Mollet i conegut en l'escena musical molletana per haver format part de nombrosos grups de música de la ciutat ha mort aquest dilluns a l'edat de 51 anys arran d'una malaltia.

Lozano, conegut en l’escena musical de la ciutat, tocava diversos instruments –especialment la guitarra elèctrica– i sovint col·laborava amb grups i orquestres. Alguns dels grups més coneguts en què va participar van ser Erin, Los Visitantes o Eventoall, un grup de rock amb temes propis i lletres de contingut social composades pel mateix Lozano, així com també havia col·laborat molts anys amb l'orquestra Kràter.

El guitarrista també va ser un dels impulsors, els anys 90, de l’Associació de Músics de Mollet, entitat pionera en la promoció de la música rock i heavy i de la qual van sorgir grups que posteriorment han tingut ressò nacional, com Mojinos Escozíos. L’entitat va ser organitzadora, aleshores, del festival Ja era hora!, un esdeveniment musical centrat en la promoció de grups locals.

Després d’uns anys d’inactivitat, l’Associació de Músics de Mollet va tornar a reactivar-se l’any 2003 i va arribar a tenir més d’una vintena de grups associats i altes quotes de participació, i el 2005 l’entitat va publicar un disc amb la participació d'aquests grups locals. L’Associació de Músics de Mollet també va ser l’organitzadora, fa uns anys, de les trobades mensuals Vallès Rock al Mercat Vell, així com del Primavera Sang Rockera, un programa de concerts en establiments que reivindicava espais per a música en directe.

 

Edicions locals