Mollet s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 16 al 25 de novembre es programaran diverses activitats i tallers sobre la reutilització i la generació de residus

Societat

L’Ajuntament de Mollet ha organitzat durant aquests dies un seguit d’activitats per sensibilitzar els veïns sobre els residus que generem, la necessitat de reduir-los per preservar l'entorn i fomentar accions que ho facilitin amb exemples pràctics.

Del dijous 16 al dijous 30 de novembre es faran una sèrie d’activitats en diferents centres del municipi, com tallers per fer sabó a partir d’oli reciclat o de reutilització de les bosses de plàstic i xerrades sobre prevenció de residus. A més, del 21 al 25 de novembre es donaran obsequis que ajudin a prevenir la generació de residus a les persones que passin per la deixalleria mòbil a portar-hi algun objecte. 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Mollet està organitzada per l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat, l’Agència de Residus de Catalunya i el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, que al seu torn també ha programat diverses activitats per donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.

En aquest sentit, les 25 deixalleries comarcals acolliran l'activitat Jo RNova, i Tu?, que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió.

També les deixalleries promouran un any més la campanya Deixallibres amb l'objectiu de promoure la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 29.000 exemplars–.

Paral·lelament, també es faran diveros tallers de reutilització en cinc deixalleries comarcals. A Mollet serà aquest dissabte de 10 a 13 h.
 

Edicions locals