Nouna parla de la situació de Bagdad

La monja iraquiana Thèrese Elene Nouna explicava dijous la difícil situació que pateix la població de l'Iraq des de l'ocupació dels Estats Units. "El poble està angoixat i trist, la situació a Bagdad és perillosa", deia la religiosa.

Societat

Thèrese Elene Nouna, viceprovincial per a l’Orient Mitjà de les Germanes Dominiques de la Presentació i responsable d’infermeria de l’Hospital de Sant Raphael a Bagdad assegurava que "el poble està angoixat i trist, la situació a Bagdad és perillosa”, deia la religiosa.
L’Hospital de Sant Raphael, on va ser atès en primera instància el periodista Xosé Couso, és obert les 24 hores i atén, sense distinció, totes les víctimes civils, a més de malalts, avis i gestants. "Els casos més impactants són els dels joves que arriben mutilats víctimes d’una explosió”, assegura Nouna. El principal problema del centre és la precarietat en què treballen els seus professionals: "No hi ha electricitat ni el material per poder atendre els malalts”. Segons membres de Compromesos amb el Món, principal entitat que ajuda econòmicament l’hospital, presidida pel molletà Sebastià Mayol, els fàrmacs només poden trobar-los al mercat negre i a preu d’especulació. Segons aquesta associació "no hi ha cap ONG al territori ni un govern estable que faciliti recursos econòmics suficients i regulars”. A partir de les demandes de l’Hospital, Compromesos amb el Món ha aportat prop de 200.000 euros i hi ha previstes trameses fins al juny de 2008. L’any passat, l’Ajuntament de Mollet va atorgar-hi una subvenció de 6.000 euros.

Edicions locals