La Generalitat activa el pla de prealerta per nevades i manté l’avís de risc per fred

La neu podria caure aquesta tarda per sobre dels 200 metres

Societat

El Departament d’Interior ha activat en situació de prealerta el Neucat, el pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, i manté l’avís de risc per fred. En el cas de les nevades, a les comarques del litoral i prelitoral central les previsions apunten nevades per sobre dels 200 m.

Tot i la prealerta per nevades febles en alguns punts del territori –que està previst que finalitzi a les 18 h–, no es preveu que la neu arribi al Baix Vallès, ja que es troba per sota del llindar dels 200 metres.

Pel que fa l’episodi de fred, el Servei Meteorològic de Catalunya confirma que afectarà les comarques de la depressió central, Catalunya central i litoral i prelitoral central, dissabte i diumenge. El dilluns s’espera que l’episodi de fred continuï i afecti totes les comarques de Catalunya.

Davant d’aquesta situació, i amb l’objectiu de prevenir, l’Ajuntament de Mollet recomana als veïns tenir cura especialment de familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat. Igualment recomana ventilar durant uns minuts si s'utilitza un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció per tal d’evitar intoxicacions, consultar l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir abans de desplaçar-se; seguir les informacions i les indicacions de les autoritats i informar-se a través dels mitjans de comunicació; mantenir un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegir amb draps la clau de pas de l’aigua. 

D'altra banda , l'Ajuntament de Mollet tancarà les fonts d’aigua de la ciutat per evitar que es congelin. Els serveis de neteja municipals tampoc no faran servir aigua per tal d’evitar relliscades i gelades a la via pública. Així mateix es recomana no netejar amb aigua els patis i els portals dels domicilis per evitar que es formin plaques de gel i hi hagi risc de relliscada. En cas d’emergències es recorda que cal trucar al 112.
 

Edicions locals