Bel Olid (CUP): 'Volem lleis radicalment noves per evitar que les elits continuïn explotant-nos”

Una cinquantena de persones assisteixen a l'acte de la CUP al Casal Cultural de cara a les eleccions al Parlament del 21-D

Política

L’escriptora i activista feminista Bel Olid, número 6 a la candidatura de la CUP a Barcelona per al 21-D, va participar dilluns en un acte de campanya al Casal Cultural de cara a les eleccions al Parlament juntament amb Ramon Vancells, número 7 per Barcelona i exalcalde de Monistrol de Calders, i membres de la CUP a Mollet.

Una cinquantena de persones van assistir a la conversa amb dos dels candidats de la CUP al Parlament el 21-D. D’una banda, Ramon Vancells, exalcalde de Monistrol de Calders i número 7 per Barcelona, exposava la seva experiència municipalista i criticava el context “d’anormalitat democràtica i de repressió creixent que veiem cada dia”.

Sobre el paper de la CUP en aquestes eleccions, Vancells apuntava que “en un altre escenari ens hauríem sumat a un boicot electoral, però davant la gran repressió de l’Estat no hem tingut altra sortida; són eleccions il·legítimes, però poden revalidar una majoria independentista i poden deixar l’Estat sense el discurs que no som majoria”, explicava.

“Cal reprendre el mandat democràtic de l’1-O, que és absolutament vàlid, legítim i vigent, i tornar a l’escenari del 27-O, quan es va proclamar la república”, deia Vancells.

Bel Olid, número 6 per Barcelona i que des de l’any 2015 presideix l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, apostava per una república “que garanteixi els drets de tothom, especialment de les persones que ara ho estan passant malament per culpa de les desigualtats que perpetua el sistema capitalista i patriarcal”, apuntava. “Volem començar un país amb tota la nostra tradició democràtica i de compartir i construir entre tots, però amb lleis radicalment noves que no permetin que les elits extractives continuïn explotant-nos”, afegia.

Olid va fer una crida a incrementar les adhesions per “acabar de construir la república”. “L’objectiu del 21-D és continuar on ho vam deixar el 27 d’octubre, posar novament en marxa totes les lleis socials aprovades pel Parlament i que l’Estat ha tombat”, assegurava. Per fer-ho possible, deia Olid, “cal tenir el suport de molta gent, una majoria clara i decidida que pensi en clau de república i deixi enrere les lògiques autonomistes”.

Sobre la possible resposta de l’Estat, Olid assegurava que “entre tots podem plantar-hi cara com ja vam fer l’1-O, sabem que en som capaços; tenim l’experiència de resistències molt llargues en molts camps, i molta gent ha vist que mobilitzar-se és útil per aconseguir els seus objectius”.

 

Edicions locals