La Generalitat licita l'estudi per reduir el volum de trànsit a la rotonda del Decathlon

Actualment circulen per aquest punt més de 2.500 vehicles diaris

Societat

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat la licitació, per un import de 108.000 euros, de la redacció dels projectes constructiu i de traçat dels accessos a Mollet i Martorelles des de la C-17, especialment en l’àmbit de la rotonda del Decathlon, que registra elevats volums de trànsit en hores punta.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ja va comprometre’s fa uns mesos amb els alcaldes de Mollet i Martorelles a buscar una solució definitiva als problemes de mobilitat que es generen habitualment a l’entorn d’aquest punt, uns problemes generats pels més de 2.500 vehicles diaris que circulen per aquest punt i que es preveu que augmentin amb l’increment d’activitat industrial al polígon de Martorelles.

Es tracta d'un enllaç, entre el polígon de Martorelles i el carrer de Can Flequer que registra diàriament retencions durant les hores punta de matí i tarda. Entre d’altres, la rotonda del Decathlon recull trànsit que, provinent de l'AP-7, es dirigeix a la C-17 en sentit Barcelona, distribueix el trànsit entre Mollet i Martorelles a través del polígon industrial i, alhora, acull el trànsit provinent de la C-17 que vol accedir a Mollet, Martorelles, Sant Fost o Montornès.

Des de ja fa temps, els ajuntaments reivindiquen la construcció d'una nova rotonda entre el pont de l'Aiguabarreig i el carrer Carrerada, a l'entrada del polígon de Martorelles, i el desviament del trànsit que prové de l'AP-7 per enllaçar amb la C-17 per fora de la rotonda del Decathlon.

Ara, amb aquesta licitació, la Generalitat estudiarà i valorarà possibles alternatives que millorin la circulació del trànsit en aquest enllaç, concretament al ramal de l'AP-7 que entra a la rotonda del Decathlon, els ramals d'entrada i sortida de la C-17, les connexions urbanes amb Mollet del Vallès i l'eix Mollet-Martorelles i el tronc de la C-17 entre els quilòmetres 11,5 i 12,5.

El termini de redacció del projecte és de 10 mesos –5 per al projecte de traçat i 5 per al constructiu–, i, malgrat que el projecte encara no està redactat, el departament fa una estimació de 2 milions d’euros per a la seva execució.
 

Edicions locals