Com seria el Parlament molletà sorgit del 21-D?

El Parlament molletà tindria una àmplia majoria unionista i la cup quedaria sense representació

Política

El repartiment de forces resultant de les eleccions del 21-D a Mollet tindria poques semblances al del conjunt del país. Si s’aplica la Llei d’Hondt i es fa la translació dels resultats de la ciutat al conjunt de l’arc parlamentari, la distribució d’escons tindria diferències substancials, començant per un canvi de majories. 

La primera diferència i més rellevant és que a Mollet les forces independentistes –a diferència del conjunt de Catalunya– no aconseguirien la majoria parlamentària.

De fet, la CUP –que ha aconseguit quatre escons– en una hipotètica cambra molletana no tindria representació en no arribar al mínim del 3% que requereix el sistema electoral.

Així doncs, la suma d’escons d’ERC a Mollet (26) i Junts per Catalunya (16) es quedaria en 42 escons, molt lluny dels 68 que conformen la majoria absoluta a la cambra catalana i dels 70 que tenen en conjunt al Parlament Junts per Catalunya, ERC i CUP. 

En canvi, les forces unionistes aconseguirien una folgada majoria gràcies als grans resultats de Cs, que a Mollet haurien aconseguit 45 escons, 9 més que els 36 que finalment han obtingut a Catalunya.

El segon partit amb un major nombre de membres al parlament molletà seria el PSC, que n’aconseguiria 28, 11 més que els escons reals dels socialistes catalans. Per la seva banda, el PP, en comptes dels 4 que ha obtingut a Catalunya, en sumaria un més i arribaria a 5. 

Així doncs, amb aquesta correlació de forces i el repartiment de cadires, l’unionisme disposaria d’una àmplia majoria de diputats que arribaria als 78 escons. 

Finalment, Catalunya en Comú Podem, a Mollet, milloraria substancialment el seu resultat. De fet, gairebé el duplicaria, ja que passaria dels 8 que té la coalició al conjunt català a 15 al Parlament molletà.
 

Edicions locals