Pastorrats fa el canvi generacional

El muntatge del clàssic de Folch i Torres ha estrenat actors en els paper de Rovelló, Lluquet i Satanàs

Cultura

Després de més de deu anys, en Lluquet i en Rovelló dels Pastorrats han canviat de fesomia. Els germans Xavi i Adrià Ávalos s’han estrenat enguany en el paper d’aquests dos pastors, que durant més de deu anys han estat interpretats per Ivan Candeal i Francesc Farrés.

“Aquest ha estat l’any del canvi generacional”, explica Candeal, que ha passat de protagonista a l’escenari a estar darrera el teló com a director del muntatge molletà, la versió dels Torrats del clàssic nadalenc de Folch i Torres. 

De fet, aquests no són els únics canvis pel que fa a l’elenc d’actors, ja que, segons Candeal, gairebé un 80% dels personatges estan representats per cares noves, entre ells un altre dels papers protagonistes, en Satanàs, interpretat durant anys per Dídac Ricart i que ara personificarà Jordi Solé.

“No ha estat fàcil fer el canvi perquè per escenificar els Pastorrats necessites moure unes 30 persones a l’escenari amb gent que, a més, no té relació amb el món del teatre”, explica Candeal, qui valora el treball fet pels nous protagonistes. “S’han preparat el paper d’un muntatge de tres hores d’escenari en un mes i mig d’assaig, és un temps rècord”, assegura.

Aquesta ha estat la principal novetat de la representació d’enguany, que es presentava al teatre de Can Gomà el dia de Sant Esteve, amb una platea plena a l’espera de les aventures dels dos pastorets contra les forces del mal. 

Edicions locals